Kuha se velika razmjena

U Madridu su pronašli način kako se riješiti Garetha Balea: Perez daje Velšanina kao dio velikog transfera, ali će zato konačno dobiti 'igračinu'


Slaven Knežević
05.03.2019.13:45
U Madridu su pronašli način kako se riješiti Garetha Balea: Perez daje Velšanina kao dio velikog transfera, ali će zato konačno dobiti 'igračinu'
Getty Images

sažeto

Gareth Bale ponuđen je Tottenhamu u velikom transferu u kojem bi u suprotnom smjeru otišao Christian Eriksen


Slaven Knežević
05.03.2019.13:45

U Real Madridu se žele što prije riješiti Garetha Balea. Velšanin je u Španjolskoj od 2013. godine, ali nije se potrudio čak naučiti ni osnove jezika, a ono za što je doveden, a to je izvedba na terenu, također nije na zavidnoj razini.

Bale je tijekom godina bio više ozlijeđen nego koristan. Ove je sezone u 33 nastupa zabio 13 golova i upisao pet asistencija, a dolaskom Santiaga Solarija na mjesto trenera nešto je puklo između Balea i Real Madrida pa je napadač sve češće na klupi za pričuve.

Getty Images

Svima uključenima je jasno da je rastanak najbolje rješenje, a Real je krenuo poduzimati prve korake. Prema pisanju dijela španjolskih medija Real je Tottenhamu poslao ponudu za Christiana Eriksena, a u taj posao planiraju uključiti i Balea.

Real je Eriksena procijenio na 60 milijuna eura, a za Balea traže 140 milijuna. Klubovi su u pregovorima jer se Tottenham ne slaže s cijenama i smatra da Eriksen vrijedi barem 80 milijuna bez obzira na to što mu 2020. godine istječe ugovor, dok su za Balea spremni ponuditi oko 90 milijuna eura.

Getty Images

Naravno da svatko nateže na svoju stranu, ali Real bi mogao biti u prednosti jer je Eriksen zatražio da ga Tottenham pusti ovog ljeta. U protivnom će napraviti pobunu. Eriksena muči to što klub nije ispunio velike ciljeve kakvi su postavljeni kada je on dolazio u klub 2013. godine iz Ajaxa.

Njegovo nezadovoljstvo moglo bi biti ključno u ovom dogovoru jer će Spursi morati popustiti ako žele nešto zaraditi na svojem veznjaku. Vjerojatno je da će se klubovi naći na nekoj sredini i zamijeniti nezadovoljne igrače s još nekoliko desetaka milijuna na računu Reala. Pitate li navijače u Madridu, reći će da je ovo sjajan posao.

nogomet

Real Madrid

transfer

Tottenham

Gareth Bale

Christian Eriksen

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter