DINAMO PREDSTAVIO JURČEVIĆA

'U meni je tinjala želja da radim samostalno, pa nisam dvojio kad je došla ponuda iz Maksimira'


Toni Horvat
13.03.2018.14:15
'U meni je tinjala želja da radim samostalno, pa nisam dvojio kad je došla ponuda iz Maksimira'
Marko Todorov / CROPIX

sažeto

Moj cilj je da se bavim isključivo trenerskim poslom, a ne i stvarima koje nisu u mojoj domeni, optimistično kaže Nikola Jurčević


Toni Horvat
13.03.2018.14:15

Moja intimna želja je neko vrijeme bila da postanem samostalan trener. Moja suradnja sa Slavenom Bilićem bila je odlična, ali u meni je tinjala želja da budem samostalan trener, a kada je došla ponuda Dinama, nisam dvojio, rekao je Nikola Jurčević na predstavljanju u ulozi novog trenera "modrih".

"Godinama sam bio u timovima gdje sam imao vrlo važne uloge i trebao sam voditi i treninge i mnoge druge stvari, gotovo kao i trener. I ovdje ću imati ljude s kojima ću se konzultirati, ali većina posla ovog puta će biti na meni. U stručnom stožeru će mi biti Miljenko Rak i još nekoliko imena koja su i ranije bila samnom", dodao je Jurčević na početku.

Iako je dugo radio u ozbiljnijem nogometu od ovog domaćeg, pratio je sve što se događa u HNL-u.

Marko Todorov / CROPIX

"Pratio sam utakmice, nisam pao s Marsa, brzo ću se prilagoditi. Prednost od 12 bodova je pala na šest, bitno je igrače psihološki ohrabriti. Nakon Rudeša dolazi stanka u kojoj ćemo se uhodati. Želimo biti prvaci, osvojiti Kup, izaći u Europu, a možda čak uhvatiti i Ligu prvaka."

Lijep plan na papiru, a k tome još prilično izvediv. No treneri Dinama kroz povijest su se morali znati nositi i s drugim, ne toliko nogometnim problemima.

"Želja mi je da imamo dobro popunjen Maksimir, da navijači navijaju za svoj klub! U druge stvari ne ulazim. Moj je cilj da se isključivo bavim trenerskim poslom. Neću se opterećivati stvarima koje nisu u mojoj domeni. Razgovarao sam s mnogim ljudima iz kluba osjetio sam povjerenje svih, pa i Zdravka Mamića", kaže Jura, koji je već vodio Dinamo na početku trenerske karijere.

Marko Todorov / CROPIX

"Puno je vremena prošlo. U to vrijeme sam bio vrlo mlad, možda jedan od najmlađih u povijesti. Dosta toga se promjenilo u klubu, ali i općenito u nogometu. Ali ja se ovdje osjećam u svom ambijentu", otkrio je Jurčević.

Dakako, čuo se sa Slavenom Bilićem, s kojim je radio dulje od desetljeća.

"Zaželio mi je puno sreće, sretan je zbog mene. U ovom trenutku su se naši putevi razišli, a u mojim mislima je samo Dinamo! To je moja prilika života, da se vratim kao prvi trener. Smatram se iskusnim i spremnim za ovaj posao", zaključio je novi trener "modrih".

Dinamo

trener

Nikola Jurčević

predstavljanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter