Ma je li moguće!?

U samo dvije minute riješio utakmicu Lige prvaka: Proglasili ga najboljim igračem na susretu, a onda je uslijedio pravi šok


Dejan Šmehil
14.03.2019.17:00
U samo dvije minute riješio utakmicu Lige prvaka: Proglasili ga najboljim igračem na susretu, a onda je uslijedio pravi šok
Getty

sažeto

Manabu Saito zabio je pogodak za trijumf Kawasakija nad Sydneyem, a organizatori azijske Lige prvaka dali su mu - ananas!


Dejan Šmehil
14.03.2019.17:00

Na Svjetskom prvenstvu u nogometu oni koji su proglašeni za igrača utakmice dobivali bi Budweiserov pokal koji podsjeća na pehar za svjetskog prvaka. Do ove zime, na rukometnim SP-ima i EP-ima dijelili su se satovi. Ove godine – rukometna oprema za klub koji odabere igrač utakmice.

U azijskoj Ligi prvaka, nakon dvoboja Kawasaki Frontalea i Sydneya, igrač utakmice Manabu Saito dobio je – ananas!

Prilično neobična nagrada, ali što su ti Japanci. On je i to primio s iskrenim smiješkom i pozirao fotografima. A možda čovjek obožava ananas pa se radovao slasnom zalogaju nakon velike pobjede svoje momčadi za koju je upravo on bio najzaslužniji.

Naime, nagradu za igrača utakmice dobio je nakon što je praktički iz prvog dodira odlučio pobjednika. Ušao je u igru u 81., a samo dvije minute kasnije postigao je pobjednički pogodak za 1:0.

Getty

Ovom pobjedom Kawasaki je skočio na diobu drugog mjesta u skupini, nakon dva odigrana kola imaju isti broj bodova kao i Šangaj.

No, ako mislite da je ovo čudna nagrada za najboljeg pojedinca utakmice, što tek reći za Gornik iz Zabrzea koji je jednom prilikom laureatu uručio – živog pijetla!

Facebook/Gornik Zabrze

nogomet

ananas

Azijska Liga prvaka

Manabu Saito

igrač utakmice

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter