5.kolo treking lige

Upoznajte kanjon Zrmanje - lokaciju koja bez problema može zamijeniti "indijansku preriju"


100posto
14.05.2018.16:55
Upoznajte kanjon Zrmanje - lokaciju koja bez problema može zamijeniti "indijansku preriju"
Treking liga

sažeto

U subotu, 26.svibnja održat će se 5.kolo 14. izdanja Treking lige. Pogledajte što očekuje nekoliko stotina "indijanaca" koji će trčati kanjonom Zrmanje


100posto
14.05.2018.16:55

Od nekolicine glavnih pitanja teorija zavjere, među kojima su "da li je čovjek zaista bio na Mjesecu?" i "da li je Zemlja zaista okrugla?" postoji još jedno međugalaktičko pitanje. Sigurno pretpostavljate o kojem se pitanju radi: "Zašto kanjoni rijeka Zrmanje i Krupe još nisu proglašeni Nacionalnim parkom?" Svojom ljepotom, atraktivnošću i egzotikom ove lokacije nimalo ne odskaču za bilo kojim Nacionalnim parkom u Hrvatskoj. Pa i mnogo, mnogo šire. Ove lokacije "otkrivene" su prije više od 50 godina od strane njemačke produkcijske kuće koja je na ovom prostoru snimila čak 8 nastavaka o poznatom poglavnici Winnetou (imaginaciji Karla Maya). Upravo je ova lokacija u Hrvatskoj bez "pardona" zamijenila prostranstva Texasa, Arizone i prave "indijanske prerije". Može se podičiti da je jedina takva lokacija u Europi, koja bi vas na prvu i bez problema zavarala da ste u zemlji autohtonih Indijanaca.

Treking liga

Ako je ista promakla mnogobrojnim zaljubljenicima u prirodu, što inozemnih, a što domaćih, svakako, nije mogla pobjeći oku Treking lige, koja već 3. godinu za redom organizira ekstravagantni trail u dužinama od 7km (Light Naturel), 15km (Active Adidas Terrex) i 25km (Challenger Continental), koji će vas provesti kroz iznimne ljepote uz neizostavan izazov. Za razliku od drugih trail utrka, na ovoj ćete zaista biti "indijanci", barem što se tiče okrjepnih stanica koje ćete konzumirati direktno iz – okolnih izvora!   

Ako ste željni prave avanture u kontroliranim uvjetima (staza je označena, prisutan je GSS, sudionici dobivaju upute i zemljovide, na raskršćima su "skretničari" i "žive kontrole"), sukladno svojim fizičkim sposobnostima odaberite jednu od kategorija i vidimo se 26.svibnja na Zrmanji.

Prijave i info: www.outdoor.hr/zrmanja-trail a ako još niste sigurni pregledajte galeriju slika i najavni video.

Continental

Treking liga

treking

Zrmanja

newsletter

Prijavite se na Newsletter