VIDEO: LINO ČERVAR ZA 100POSTO

'Uvijek pucam prema Mjesecu, jer i kad promašim, ostajem među zvijezdama. Tako i na EP-u pucamo visoko'


Toni Horvat
11.01.2018.08:00
'Uvijek pucam prema Mjesecu, jer i kad promašim, ostajem među zvijezdama. Tako i na EP-u pucamo visoko'

sažeto

Izbornik rukometne reprezentacije objasnio je zašto je rukometna reprezentacija toliko popularna i što očekuje od Europskog prvenstva u Hrvatskoj


Toni Horvat
11.01.2018.08:00

Lino Červar hrvatsku rukometnu reprezentaciju prvi je put preuzeo 2002. godine nakon debakla na Europskom prvenstvu, na kojem je bila posljednja. Na prvom velikom natjecanju, SP-u 2003., odveo ju je do senzacionalnog zlata i započeo fantastičan niz od šest medalja s velikih natjecanja u osam godina, među kojima je i olimpijska titula iz Atene 2004.

Nakon njegova odlaska 2010. naši rukometaši nisu vidjeli finale. Prošle godine se vratio na najdražu klupu, a Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje počinje u petak, prva je prilika da nastavi tamo gdje je stao. Što se u međuvremenu promijenilo?

"Promijenilo se to da sam stariji za sedam godina", nasmijao se Lino.

"Volim izazove, mlad si onoliko koliko izazova prihvaćaš."

U razgovoru za 100posto rukometni izbornik otkrio je što ga je nagnalo na povratak, kakva je ova generacija u odnosu na onu koju je prije vodio i koliki pritisak nosi domaćinstvo EP-a, jedinog velikog natjecanja na kojem Hrvatska nikad nije osvojila zlato.

"Ja uvijek pucam prema Mjesecu, jer i kad promašim, ostajem među zvijezdama. Nisam ziheraš, neću malo, sitno, hoću naučiti dečke da vjeruju u sebe i u svoj potencijal, da pucamo visoko", rekao je Červar.

Objasnio je i zašto je rukometna reprezentacija toliko popularna, vjerojatno najomiljeniji sportski kolektiv u zemlji uopće.

"Dosta su za nas vezane obitelji, osjećaju te dečke kao da su dio njihove djece, svojim ponašanjem su se približili svakoj obitelji. I ta skromnot, nisu uzdignuta nosa, imaju puno dječačkog entuzijazma, imaju nešto posebno. Taj emotivni odnos uspostavljen 2003. i danas traje, a nadam se da će trahati i puno poslije mene."

A što je još Lino rekao uoči početka EP-a, pogledajte u videoprilogu.

100posto sport video

hrvatska rukometna reprezentacija

Lino Červar

EP 2018.

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter