Brutalna Europa veliki favorit

Veliko priznanje za Čilića: Marin od sutra napada 'ostatak svijeta' s Federerom i Nadalom


Vjekoslav Paun
21.09.2017.08:30
Veliko priznanje za Čilića: Marin od sutra napada 'ostatak svijeta' s Federerom i Nadalom
Reuters

sažeto

Od petka do nedjelje Roger Federer, Rafael Nadal, Marin Čilić predstavljaju Europu u Pragu u meču protiv "ostatka svijeta" 


Vjekoslav Paun
21.09.2017.08:30

"Iznimna mi je čast biti dijelom prvog izdanja Laver Cupa!", poslao je poruku Marin Čilić nakon što je prije mjesec dana saznao da je ušao u najuži krug - odabranih.

Premijerno sučeljavanje Europe s ostatkom svijeta, zamišljeno kao Laver Cup, događat će se od sutra pa sve do nedjelje u Pragu. Prisilna bolovanja za Novaka Đokovića i Stana Wawrinku gurnuli su Međugorca u prvi plan, pa izborniku Bjornu Borgu nije preostalo drugo nego pozvati nekadanjeg pobjednika US Opena.

"Marin je imao jednu od najkonstantnijih sezona u karijeri i zadovoljan sam što će biti dio naše momčadi", rekao je bivši prvi igrač svijeta.

YouTube

Marin je u momčadi zajedno s Rafaelom Nadalom, Rogerom Federerom, Dominicom Thiemom, Alexanderom Zverevom i Tomasom Berdychom. Brutalna momčad, ako je usporediti s onom koju nudi John McEnroe.

"Ma kakva Europa! Ja sam došao po pobjedu", u svom stilu odgovara Amerikanac koji će na klupi imati Jacka Socka, Nicka Kyrgiosa, Johna Isnera, Sama Querreyja, Denisa Shapovalova i Francesa Tiafoea.

YouTube

Igrat će se u petak, subotu i nedjelju, a za razliku od Davis Cupa, susreti parovi bit će svaki dan i to na kraju programa. Karte idu dobro, bit će dosta publike u Pragu koji je željan novih teniskih uzbuđenja nakon Davis Cup manije prije nekoliko sezona...

"Bilo bi sjajno predstavljati Europu u mojem gradu, nema većeg priznanja za mene", izjavio je Berdych koji će sigurno dobiti priliku u svojoj Češkoj.

Marin Čilić nije previše umoran, nije igrao velik broj mečeva nakon ozljede uoči finala Wimbledona, sigurno će biti nabrijan za još jedno dokazivanje. I to uz bok samih legendi, Rafe i Rogera...

Marin Čilić

Laver Cup

Podijeli članak