Tko pije, a tko plaća?

Više nema besplatnog gledanja Modrića, Messija, Ronalda i društva: Ono što je do nedavno bilo dostupno svima, danas stoji i preko 400 kuna!


Slaven Knežević
11.09.2018.19:00
Više nema besplatnog gledanja Modrića, Messija, Ronalda i društva: Ono što je do nedavno bilo dostupno svima, danas stoji i preko 400 kuna!
Getty Images

sažeto

Ako želite gledati HNL, najbolje svjetske lige, a uz to pratiti i Ligu prvaka, Europsku ligu i reprezentaciju, morat ćete izdvojiti značajan mjesečni iznos


Slaven Knežević
11.09.2018.19:00

Ne tako davno ljudi u Hrvatskoj, zaljubljenici u sport, pogotovo nogomet, mogli su uživati u najjačim europskim i svjetskim događajima samim time što su posjedovali televizor i plaćali pretplatu HRT-a manje od današnjih 80 kuna. Za manje od 10 eura mogli ste uživati u utakmicama HNL-a, gledati Ligu prvaka i Europsku ligu, posebno utakmice u kojima su sudjelovali naši klubovi, te uživati u najboljim potezima najboljih igrača na svijetu koji su igrali u Italiji ili Španjolskoj, a bila je tu i specijalizirana emisija "Petica" koja je donosila pregled najzanimljivijih događaja iz cijele Europe.

Ljubitelji nogometa u Hrvatskoj se danas moraju itekako potruditi, ali i dobro platiti ako žele gledati najbolje nogometaše na svijetu ili pak hrvatske predstavnike u Europi. Za 80 kuna, koliko iznosi pretplata HRT-a koju morate plaćati da biste povremeno bacili oko na reprizu klasika "Sam u kući" tamo negdje oko Božića, dobijete i jednu utakmicu Lige prvaka (onu koja se igra srijedom) i to je više manje to. Javni servis svojim građanima ne nudi ni vlastitu reprezentaciju koju ćemo iduće četiri godine gledati na Novoj TV i to, još uvijek, besplatno i u cijeloj zemlji. Nakon četiri godine možda i nacionalna vrsta ode na neku od komercijalnih televizija pa ćete i Hrvatsku plaćati posebno.

Osim toga, javna televizija svojim pretplatnicima ne nudi ni domaće nogometno prvenstvo jer, izgleda, to nije od javnog interesa. Da biste pratili Hajduk, Dinamo, Rijeku, Osijek, Istru i ostatak HNL-a morate imati Max TV koji je u vlasništvu T-coma. Ako imate Max TV, možete gledati poteze igrača u domaćem prvenstvu, pratiti englesku i španjolsku ligu koja je dostupna preko Sport kluba na većini privatnih operatera, a dobijete još i francusku i talijansku ligu pa možete gledati i Mandžukića, Pjacu, Halilovića, Pašalića i društvo.

Ok, nije loše, ali što je s najvećim natjecanjima u Europi, Ligom prvaka i Europskom ligom u kojoj nastupa i Dinamo? Za elitna europska natjecanja morate imati pretplatu na VIPnet ili Bnet koji ima prava na oba natjecanja, a nudi i spomenuti Sport klub na kojem su engleska i španjolska liga, ali morate se odreći HNL-a, Francuza i Talijana.

Na sreću, besplatno ćemo gledati reprezentaciju na Novoj TV iduće četiri godine, a HTV nam je osigurao Svjetsko klupsko prvenstvo 2019. godine i Kup konfederacija 2021. godine, no to malo tko gleda, te UEFA Super kup 2019. i SP-u u Kataru 2022. godine.

Da rezimiramo, ako želite gledati HNL i talijansku i francusku ligu, morate odabrati Max TV, a želite li gledati Ligu prvaka i Europsku ligu neku od Vipovih usluga. Besplatno ostaje reprezentacija i jedan dan Lige prvaka. Ako želite gledati sve utakmice bez da morate birati, morat ćete se pretplatiti na Max TV i Vip, te plaćati još 80 kuna pretplate za HTV koju i tako plaćate. Za nekih 400-500 kuna mjesečno se bez problema može gledati sve, a ne tako davno sve to je bilo besplatno...

Besplatni nogometni sadržaj:

1. Liga prvaka srijedom (HTV)
2. Reprezentacija (Nova TV)
3. SP u Kataru, Klupsko SP 2019., Kup konfederacija 2021. i UEFA Super kup 2019. (HTV)

Nogometni sadržaj koji se naplaćuje:

1. Liga prvaka (utorkom) i Europska liga (Vip i Bnet)
2. HNL, francusko i talijansko prvenstvo (MAX TV)
3. Engleska i španjolska liga (Vip, Bnet, Max TV)

nogomet

hrvatska nogometna reprezentacija

Liga prvaka

HNL

Europska liga

prijenos uživo

pretplata

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter