Marin maksimalno optimističan

'Vjerujem da ću si ispuniti snove u Londonu, vjerujem u naslov!


Vjekoslav Paun
14.07.2017.22:00
'Vjerujem da ću si ispuniti snove u Londonu, vjerujem u naslov!
Reuters

sažeto

Marin Čilić igrat će u nedjelju u 15 sati u finalu Wimbledona protiv Rogera Federera


Vjekoslav Paun
14.07.2017.22:00

"Što bi mi značilo osvajanje Wimbledona!? Sve. Osvajanje US Open 2014. godine otvorilo je tako mnogo mogućnosti u mojim razmišljanjima o ostatku karijere. Kad bih to ponovio, mislim da bi bilo još značajnije. Znam koliko mi je značilo osvajanje prvog trofeja, a naslov u Wimbledonu bio bi ostvarenje mojih snova", rekao je Marin Čilić nakon veličanstvenog rezultata u All England Clubu.

Šačica ljudi vjerovala je ovaj rezultat, najuži dio obitelji i pokoji - fanatik. Najbitnije da je on znao da taj rezultat nije daleko, posebice nakon drugog dijela karijere nakon što je počeo raditi s Goranom.

"Presretan sam, preponasan na sebe, na svoj tim. Zahvalan sam svima koji su navijali i bili uz mene", rekao je Marin nakon što je svladao 29-godišnjeg Amerikanca Sama Querreyja.

"Osjećam da posljednjih nekoliko tjedana igram zbilja nevjerojatno. Najvažnije je što sam svakom meču pristupao nevjerojatno pozitivno. Priprema za svaki set je bila na vrhunskoj razini. Mislim da sam sa svim segmentima igre bio na odličnoj razini i to me dovelo do finala. Mislim da je moja mentalna snaga na nevjerojatno visokoj razini u posljednja dva, tri mjeseca. Svi mečevi koje sam igrao dali su mi tu snagu, zrelosti da donosim prave odluke u pravim trenucima. Naravno da sam igrao fenomenalno, ali mislim da je ta mentalna razina uvijek ključ za velike uspjehe."

U finalu čeka stari znanac, Roger Federer. Švicarac će pokušati uzeti osmi, rekordni naslov, a Marin traži svoj drugi ukupno Grand Slam trofej.

"Znam da je to veliki, možda i najveći izazov, igrati protiv Rogera u finalu Wimbledona, ali za mene je to, iako možda jednostavno zvuči, samo još jedan meč. Koncentrirat ću se na ono što moram raditi na terenu. Vjerujem u svoje mogućnosti i vjerujem da mogu doći do pobjede", zaključio je Čilić.

Marin Čilić

Wimbledon

Podijeli članak