Narednik je trener neobičnog hrvatskog kluba

'Radim 26 sati na dan! Dio novca za pripreme skupili smo sami, sedmorica nisu mogla putovati zbog posla, a neke možda nisu pustile žene i cure'


Dejan Šmehil
11.03.2019.19:00
'Radim 26 sati na dan! Dio novca za pripreme skupili smo sami, sedmorica nisu mogla putovati zbog posla, a neke možda nisu pustile žene i cure'
Facebook/Sloga Podgorac

sažeto

"Bilo nas je 12 u Umagu, sedmorica nisu mogla ići na pripreme zbog poslovnih obveza. A tko zna, možda ih nisu pustile žene i cure", šali se trener Sloge iz Podgorača, Dražen Milković


Dejan Šmehil
11.03.2019.19:00

Umag je jedno od nezaobilaznih odredišta kad je riječ o pripremama sportskih kolektiva. Pogotovo u zimskom razdoblju. Terene i sadržaje Stella Marisa koristili su ili redovno koriste hrvatska rukometna reprezentacija, razne mlađe nogometne selekcije Hrvatske, slovenski, češki, mađarski prvoligaši, druge momčadi Osijeka, Dinama..., Sloga iz Podgorača, francuska futsal reprezentacija, slovenska nogometna reprezentacija do 17 godina... Čekaj! Sloga iz Podgorača!? Koji su sad to, vjerojatno se većina vas pita.

Facebook/Sloga

E pa, riječ je o klubu iz jednog malog slavonskog mjesta od niti 1000 stanovnika. Momčad se natječe u Drugoj županijskoj ligi Našice gdje uoči početka proljetnog dijela sezone drži treće mjesto, sa šest bodova manje od vodeće Motičine.

Pa dobro, otkud uopće ideja da jedan šestoligaš ide na pripreme na drugi kraj Hrvatske, u Umag!?

"Imali smo u planu ići još prošle godine, od dana kad sam ja preuzeo Slogu. Ali tada se izjalovilo", priča nam trener tog simpatičnog kluba Dražen Milković.

Facebook/Sloga

Otkud uopće novac za takvu avanturu?

"Sponzorski nam je pomogao jedan kafić, dio troškova je pokrio klub, a za one tekuće troškove tamo poput kava i sličnih stvari, skupili smo sami između sebe!", dodaje Milković koji je izrazito zadovoljan odrađenim poslom u Umagu.

"Bili smo četiri dana, imali treninge dvaput dnevno. Sve u svemu, bilo je odlično! Dečki su kući došli umorni, u prijateljskoj utakmici s juniorima Naška nisu mogli ni hodati", priča nam Slogin trener.

Naravno, amaterski nogometaši nisu navikli na takav ritam rada, ali zabušavanja nije bilo.

"Dečki su se zaista trudili izvršavati sve što sam od njih tražio. Sve je bilo na razini. A tereni tamo su vrh, uvjeti odlični!", kaže Milković i nastavlja:

Facebook/Sloga

"Ma nama su ta četiri dana više poslužila da se zbližimo kao momčad. Bio je to svojevrstan team-building. Igrali smo i prijateljsku utakmicu s FC Bosnom iz Švicarske, izgubili 1:3, ali nam je ona pokazala što popraviti."

Bila je to prva međunarodna utakmica Sloge u povijesti, a jedan od razloga poraza leži i u nekompletnosti. On u momčadi ima igrače različitih profesija – vojnike, medicinske tehničare, asfaltere... Pa ne čudi što je malo zapelo oko polaska u Umag.

"Imali smo 12 igrača na raspolaganju, sedmorica nisu mogla ići zbog poslovnih obveza, odnosno, nisu mogli dobiti slobodno na poslu. Ne znam je li do žena i cura ili nečeg drugog, ha-ha-ha. Jer, bude i toga, bude svega", uza smijeh nam priča Milković.

Inače, ptičica nam je šapnula da je Slogin trener narednik hrvatske vojske. Kako uspijeva sve uskladiti?

"Uf... Borba je to. Radi se 26 sati na dan, ha-ha-ha", otkriva dobro raspoloženi Milković i dodaje:

"Dogovaramo se oko treninga. Obično ih imamo navečer. Imamo reflektore pa imamo uvjete za večernje treninge."

Vojsku karakterizira disciplina, je li on takav i kao trener?

"Ne može se s njima na takav način, ipak je to amaterski rang. Morate biti psiholog, prijatelj... Ali za vrijeme utakmice tražim disciplinu, da se poštuje dogovor. I naravno da slušaju", kaže Milković.

Facebook/Sloga

Amaterski klubovi su poznati i po famoznim trećim poluvremenima, kako to ide u Slogi?

"Volim da ostanemo poslije utakmice. Tako sam odmah po dolasku dogovorio s igračima – nakon utakmice si kažemo u lice sve što nas muči. Bude 'klopa', piće... Prava smo klapa, a kad je tako, onda se i bolje igra. Želim da budemo momčad, a ne individualci", završio je Milković.

100posto sport izdvojeno

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter