DI SI BIO '98?

Vuče vas nostalgija? Na Twitteru se možete vratiti 20 godina unatrag i uživo pratiti pohod 'vatrenih' na broncu u Francuskoj


Toni Horvat
15.06.2018.12:00
Vuče vas nostalgija? Na Twitteru se možete vratiti 20 godina unatrag i uživo pratiti pohod 'vatrenih' na broncu u Francuskoj
Reuters

sažeto

Profil 'DiSiBio98' u srijedu je krenuo s javljanjem 'uživo' iz Francuske sa SP-a 1998. i brzo postao hit


Toni Horvat
15.06.2018.12:00

Praćenje velikih sportskih događaja u ovom je desetljeću poprimilo sasvim novu dimenziju zahvaljujući društvenim mrežama. Više ni jedan detalj ne može promaknuti, a baš svatko ima priliku izraziti svoje mišljenje, bez obzira na to zanima li ikoga ili ne.

Prije 20 godina mnogi u Hrvatskoj još nisu ni imali internet, a i oni koji jesu, mučili su se sa spajanjem dial-up modemima, društvene mreže nisu postojale... Tko zna kako bi izgledalo, recimo, praćenje SP-a 1998. da svijet izgleda kao danas.

Shaun Botterill /Allsport /Getty Images

Odgovor smo dobili na Twitteru, gdje je jučer novootvoreni profil "DiSiBio98" počeo tvitati "iz prošlosti". Jučer je bilo točno 20 godina od okršaja s Jamajkom, prve utakmice "vatrenih" na Mundijalu u Francuskoj.

Tvitanje je počelo u srijedu, kad je ekipa stigla u hrvatsku bazu u Vittelu, nakon čega su uslijedile najave utakmice, objavljivanje fotki s treninga i pozivi na praćenje "livea" u četvrtak od 21 sat.

Profil radi izuzetno vjerodostojno, poput većine onih koji se današnjih dana bave SP-om u Rusiji, pa smo "tijekom" utakmice u Lensu mogli vidjeti snimke golova u "real timeu", gifove, fotke navijača i razne komentare, a u cijelu priču povremenu se uključuje i "Ćiro Blažević", koji zahvaljuje na potpori i govori o galvaniziranju momčadi.

Da sve bude još vjernije, profil prati i "timeline" 1998. što se tiče drugih sportskih događaja, pa je jutros obvjavljeno i da je Toni Kukoč sa Chicago Bullsima ponovno osvojio naslov prvaka NBA lige. Možemo, dakle, očekivati da će se uskoro početi pratiti i pohod Gorana Ivaniševića na svoj treći finale Wimbledona...

Pa ako vas pere nostalgija za tim najsjajnijim mjesecom u hrvatskoj nogometnoj povijesti, uključite se i vi te kroz idućih mjesec dana podsjećajte "di ste bili '98".

SP 2018.

Francuska

twitter

Ćiro Blažević

SP 1998.

DiSiBio98

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter