Ćiro Blažević piše za 100posto

'Žao mi je mog Plenkovića koji je upao u krivom trenutku, u vrijeme skandala s Agrokorom i brodogradilištima, a za nacionalni stadion nije vrijeme, neka prvo nahrani sirotinju!'


100posto
10.12.2018.08:00
'Žao mi je mog Plenkovića koji je upao u krivom trenutku, u vrijeme skandala s Agrokorom i brodogradilištima, a za nacionalni stadion nije vrijeme, neka prvo nahrani sirotinju!'
Cropix

sažeto

Legendarni "trener svih trenera" gost je našeg portala ovoga ponedjeljka, Ćiro se osvrnuo na senzacionalnu sportsku godinu na isteku...


100posto
10.12.2018.08:00

'Luka je režiser s očima oko glave'

"Moj Luka je dobio toliko publiciteta zadnjih mjeseci i neka je, sve je on to zaslužio. On je hrvatski sin koji je donio toliko radosti ovom napaćenom narodu, pravi ambasador hrvatskog sporta. Ušao je u povijest titulom najboljeg nogometaša svijeta i svi mu se iz tog razloga divimo."

Reuters

"Neke su neznalice bijesne jer nije najbolji na svijetu onaj koji zabija najviše golova. Jasno je da su golgeteri najatraktivniji, ali dosta je onih oko njega koji isijavaju inteligencijom, a jedan od tih je upravo naš Luka. On je taj koji u fazi konkretizacije podmetne tim golgeterima jednu takvu loptu koju oni mogu samo sanjati."

"Luka je režiser koji ima oči svuda oko glave. Kad ima loptu, taj radi čuda, ima takav poseban felš i gurnut će tim golgeterima loptu koju tako fino zareže, pa on ti dolazi u noge ili malo bježi od tebe. To je on godinama vježbao do savršenstva usavršio. Genijalac!"

'Dalić je uspio ono što ja nisam'

"On je stvorio jednu obiteljsku atmosferu, ambijent, koji ja nikad nisam uspio. Nogometni znalac koji slijedi evoluciju, kojem u trenerskom poslu ništa nije strano. On je psiholog, briljantan stručnjak. Moj učenik je mene nadmašio i ja sam najsretniji zbog toga, posebice kad se to dogodi u dobi u kojoj sam ja."

Cropix

'Ne želim biti baba gatara, ali Dinamo je opasan'

"Dinamo nas je sve oduševio ove jeseni, sve se to nadovezalo na ovo odličnu nogometnu godinu. Dinamo je još prije imao simptome da se dobro radi, bio je na dobrom putu, jer se uvijek uz Maksimir veže koncentracija, velika koncentracija talenata. I da to nije tako ne bi niti bilo ovakvih rezultata.

Prognoza? Ne želim biti baba gatara. Ali Dinamo može jako daleko, iako ima tu još dosta prostora za napredak."

Cropix

'Bjelica sad trpi pohvale, a trpit će i kritike ako bude loše'

"Apsolutno jedna od ključnih figura ovog Dinama. Ja sam sad u mirovini i kod mene više nema obavljanja trenerskih dužnosti, pa s ove distance mogu ustvrditi da je i on još jedan primjer koliko je trenersko ime evidentno bitno u kreiranju jednog takvog rezultata.

On ima velike zasluge i zaslužuje velike pohvale, a isto tako zaslužuje i veliku dozu kritika i podnosi prigovore kada njegovoj momčadi ne ide i to je tako u našem trenerskom poslu."

Cropix

'Žao mi je Plenkovića'

"Država je u neviđenim problemima, u katastrofalnoj situaciji. Žao mi je mog Andreja Plenkovića koji je preuzeo državu u najgorem mogućem trenutku, u vrijeme kad su mu izbili problemi s Agrokorom i s hrvatskim brodogradilištima, pa su uspjesi hrvatskih sportaša stigli kao naručeni za ovu napaćenu zemlju.

Sport je ta grana koja nam daje potvrdu da smo kvalitetna nacija, jedna od najboljih u svijetu. Bravo za tenisače, za Davis Cup, slavili smo uspjehe Sandre Perković i brojnih drugih sportaša, bila je to godina za pamćenje."

Reuters

'Nahranite sirotinju!'

"Čitam da se traže nacionalni stadion za nogometaše, pa za rukometaše, tenisače. Ja sve dugujem svom sportu, nogometu, naravno da bi mi srce ponosno tuklo kad bih vidio jedan svjetski stadion u Zagrebu, ali prioritet je nešto drugo.

Nahranite sirotinju, dajte novac onima koji očajnički trebaju neke osnovne potrebe."

GNK Dinamo Zagreb

Ćiro Blažević

newsletter

Prijavite se na Newsletter