Ana Šimić o izazovima u karijeri...

"Zavoljela sam knjigu nakon brojnih ozljeda, a s Blankinim tatom vjerujem u novi uzlet"


Vjekoslav Paun
19.05.2017.21:00
"Zavoljela sam knjigu nakon brojnih ozljeda, a s Blankinim tatom vjerujem u novi uzlet"
Cropix

sažeto

Ana Šimić skakat će 11. lipnja, a za njezinu pripremu djelomično se brine i Joško Vlašić, kojeg je nazvala - "tehničkom podrškom"...


Vjekoslav Paun
19.05.2017.21:00

Promijenila je trenera, iz Zagreba preselila u Split, ostvarila sjajan rezultat, a onda se i ozlijedila. Sve se to izdogađalo u samo nekoliko mjeseci u životu Ane Šimić, hrvatske skakačice u vis, koja je na nekoj novoj prekretnici.

"Ma super je Split, ali fale mi prijatelji, obitelj, Zagreb. I da, mačka!", nasmijat će se odlično raspoložena Ana.

Kada si "izranjavan", zna se što ti je prvo na listi prioriteta.

"Najbitnije je biti zdrav i spreman za natjecanja. Kada ne skačeš, kada ne možeš trenirati, tada shvatiš koliko si limitiran", rekla je atletičarka rođena u Gradačcu.

Ta 27-godišnja Zagrepčanka, bivša brončana s Europskog prvenstva, krenula je sjajno u sezoni. Preskočila je 192 cm, najavila sjajne stvari na EP-u...

"Nisam se nadala da ću tako dobro skakati već na startu, bilo je to dobro otvaranje".

Cropix

Nakon što je dvije godine bila poluozlijeđena, jednim dijelom i zbog kriminalnih uvjeta u metropoli, izabrala je Split. Otišla je u Polikliniku za medicinu rada i sporta kod doktora Zorana Tocilja, a koji je ubrzo postao i njezin trener.

"Jako mi je puno pomogao oko treninga, polako su i problemi s nogom postajali prošlost. I sada se polako zajedno pripremamo za moj prvi nastup koji bi trebala imati nakon nekoliko mjeseci, bit će to 11. lipnja. Baš se veselim, dobro se osjećam", reći će Ana.

O odluci selidbe u Split još će dodati.

"Iznimno pametna odluka. Jer htjela sam se nastaviti baviti ovim sportom".

U ekipi je i jedno novo ime, Joško Vlašić.

"Da, dođe na treninge. Joško je super, on je zapravo tehnička podrška. Svaki njegov savjet je jako bitan i vjerujem da ću biti još bolja", izjavila je Šimić.

Je li viđa i Blanku?

"Samo na terapijama, po klinikama", nasmijat će se.

Cropix

U cijeloj toj priči oko ozljeda ipak je bilo i pozitivnih stvari.

"Ako ništa iznimno me je to motiviralo da završim faks. Pa sam malo stisnula gas. Završila sam tri godine upravnog prava i sad planiram dalje", izjavila je hrvatska skakačica u vis koja je izbacila i jedan primjer.

"Pa u slučaju Marija Ančića vidjelo se koliko je dobro da imaš plan B. U svakom slučaju treba tako razmišljati"

Unatoč svemu što je proživjela, ne bi ništa mijenjala.

"Pa da krećem otpočetka, opet bi sigurno izabrala neki sport. I opet bi to bila atletika, jer ne mogu se zamisliti u ekipnim sportovima, ipak sam ja solo brijačica".

Ana je opet na nekom novom iskušenju, ne prvi puta. Knjiga joj je sad visoko u fokusu, a tu i tamo skokne i do metropole. Da posjeti obitelj, popije piće s prijateljima, obiđe mačku...

Cropix

atletika

Ana Šimić

Podijeli članak