NOGOMETNI IZBORNIK NA RUKOMETU

Zlatko Dalić: 'Došao sam nešto naučiti od Červara, ovakva utakmica i nama može biti inspiracija'


HINA
13.01.2018.13:00
Zlatko Dalić: 'Došao sam nešto naučiti od Červara, ovakva utakmica i nama može biti inspiracija'
Ante Čizmić / Cropix

sažeto

Zlatko Dalić planira dolaziti i na ostale utakmice 'kauboja' jer 'naši sportaši trebaju bodriti jedni druge'


HINA
13.01.2018.13:00

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić izjavio je kako odlična igra i pobjeda (32-22) hrvatske rukometne reprezentacije protiv Srbije u Splitu može biti inspiracija i za hrvatsku nogometnu vrstu koja će ove godine sudjelovati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Kad vidite ovakvu jednu pravu utakmicu i atmosferu u Spaladium areni, onda to može svima nama biti još jedan poticaj i dokaz da kroz dobar rad i ambijent možemo jako puno napraviti," rekao je Dalić za Hinu nakon utakmice sa Srbijom koju je promatrao s tribina.

Dalić planira doći i na duge utakmice hrvatskih rukometaša reprezentacije na ovom EP-u jer, kako je rekao, naši sportaši iz raznih sportova trebaju davati podršku jedni drugima.

"Trebamo biti zajedno kad igraju primjerice rukometaši, nogometaši i vaterpolisti i dati im poticaja jer mi smo mala nacija koja treba biti zajedno," kazao je Dalić.

Dalić se nada kako će Hrvatska na ovom SP-u otići do kraja, pogotovo pred publikom kao što je bila u Spaladium areni protiv Srbije.

"Ozljeda Domagoja Duvnjaka možda nas je sve zabrinula, ali nadam se da nije ništa ozbiljno," rekao je Dalić.

Na upit ima li kao izbornik nogometne reprezentacije neki sportski savjet našim rukometašima u predstojećim utakmicama, Dalić je kazao kako je Lino Červar "profesor svojeg posla" te mu nema potrebe davati bilo kakve savjete.

"Ja sam došao u Split da nešto malo naučim od Červara jer je on iskusan strateg koji je prošao puno velikih takmičenja i ja mogu samo naučiti nešto od njega," poručio je Dalić.

Split

hrvatska rukometna reprezentacija

Zlatko Dalić

EP 2018.

Lino Červar

Podijeli članak