Glasnović je bio jedna od zvijezda Igara

'Zlato čuvam u sefu kad negdje otputujem, a s novom puškom gađam još i bolje!'


Vjekoslav Paun
10.08.2017.21:00
'Zlato čuvam u sefu kad negdje otputujem, a s novom puškom gađam još i bolje!'
Cropix

sažeto

Prije godinu dana krenula je žetva medalja na Olimpijskim igrama koje će ostati upamćene kao najbolje hrvatske u povijesti. Čak 10 medalja osvojili su kockasti, a Josip Glasnović osvojio je prvo zlato...


Vjekoslav Paun
10.08.2017.21:00

Prije godinu dana bio je u transu. Trljao je oči, udario koji put "glavom o zid" ne bi li provjerio je li sve ovo jedan bajkoviti san.

"Taj trenutak se ne zaboravlja!", odvrtio je film Josip Glasnović, Zagrepčanin koji je osvojio prvo zlato za Hrvatsku na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Riju.

Danas godinu dana kasnije nitko ne zove. S jedne strane mu je to drago jer ima svoj mir s obitelji, a upravo se vratio iz Zadra gdje se maksimalno opustio, napunio baterije.

"Desetak dana bilo je dostatno. Sjajno smo se proveli".

Vratio se potom godinu dana unatrag, u Rio. Tamo gdje se u jednom trenutku popeo na "Mount Everest".

"To je trenutak kao da si se rodio. To ne možeš zaboraviti. Neki dan sam gledao reportažu na TV-u i svoje suze, bilo je neobično gledati s ove strane. Probudili su se osjećaji, emocije. Bilo je to lijepo gledati", rekao je Josip i izdvojio poseban trenutak:

"Bilo je to kada sam pogodio za zlato. I proglašenje, to je bilo uistinu fascinantno".

Medalja ima svoje posebno mjesto.

"Kako ne, u sefu je! Ipak je zlatna", nasmijao se i nastavio:

"Kada sam u Zagrebu, onda je u dnevnom boravku, da je mogu gledati. A kada negdje otputujem, tada seli u sef, naravno."

Reuters

Godinu dana kasnije dobio je posao, vodi sportski dio natjecanja na streljani na Vrapču.

"Ovaj posao definitivno je ispunio moja očekivanja. Suradnja je dobra, mogu nesmetano trenirati i obavljati svoje obveze. Hvala Gradu što mi je ovo omogućio", rekao je Josip.

Prije nekoliko mjeseci požalio se da zna biti dosta problema s kupovinom oružja?

"Pa da, nas lovce tretiraju kao kriminalce, pa nas onda maksimalno provjeravaju, a to se sve zna otegnuti i mjesecima. Sad se sve to nešto usklađuje s direktivama Europske Unije pa nisam siguran kako će cijela ta priča završiti, ali bolje je svakako da postoji baza gdje se vidi tko se bavi sa sportom pa da ne bude nepotrebnih komplikacija."

I upravo je od ove sezone startao natjecanja s novom puškom.

"Generalno sam zadovoljan. Malo sam se prilagođavao, ali na kraju je ispalo dobro jer sam na EP-u obranio srebro u pojedinačnoj konkurenciji. Sad se pripremam za Svjetsko prvenstvo na kojem očekujem i neko finale najmanje".

Hrvatska je na prošlim Olimpijskim igrama bila hit, osvojila je deset medalja, bilo je to natjecanje za pamćenje. Josip Glasnović otvorio je "žetvu", pamtit će se trap koji polako postaje hrvatski adut...

Olimpijske igre

Josip Glasnović

Podijeli članak