Šokantan plan

Znanstvenik se želi igrati Boga i pred velikana je stavio bolesnu ponudu: 'Klonirat ću Lionela Messija!'


100posto
20.03.2019.17:00
Znanstvenik se želi igrati Boga i pred velikana je stavio bolesnu ponudu: 'Klonirat ću Lionela Messija!'
Getty

sažeto

Genetičar Arcadi Navarro iznio je ideju da bi se Lionela Messija moglo klonirati i da bi se dobio igrač vrlo sličan fenomenalnom Argentincu!


100posto
20.03.2019.17:00

Lionel Messi i prošloga je vikenda oduševio svekoliku nogometnu javnost predstavom protiv Betisa. Argentinac već godinama uveseljava sve zaljubljenike u 'bubamaru', ali činjenica je da će jednoga dana doći kraj. Ili možda ipak ne!?

Španjolski znanstvenik s Europskog genomskog arhiva, Arcadi Navarro, iznio je šokantno kontroverznu ideju.

Reuters

"Zahvaljujući modernoj tehnologiji i znanosti, možemo klonirati Messija! Dobili bismo igrača vrlo sličnog Leu, dobili bismo nešto što bi izgledalo kao njegov brat blizanac", kaže ovaj specijalist za genetiku i nastavlja obrazlagati svoju nevjerojatnu zamisao:

"To bi bilo kao da su se rodila dva blizanca, ali jedan od njih je bio zamrznut u vremenskoj kapsuli 20-30 godina. Kad bi sve pošlo po planu, njih dvojica bi bili isti."

Barem u početnoj fazi, tvrdi kontroverzni znanstvenik. Odnosno, Messijev klon bi kao dijete imao iste genetske predispozicije kao i original, ali bi li se razvio u vrhunskog nogometaša kakav je Leo, ovisi o brojnim faktorima.

Youtube

"Da, imao bi isti potencijal, ali Messijeva kvaliteta sastoji se od dvije komponente – jedna je očito genetska, a druga ovisi o okolini, vježbi, učenju, okolnostima... Ovaj 'situacijski' Messi je produkt brojnih okolnosti i nije ovakav samo zbog gena. Primjerice, na njega je, između ostalog, utjecao i taj hormon rasta koji mu je davan kad je stigao u La Masiju", završava Navarro.

Barcelona

Lionel Messi

znanost

kloniranje

newsletter

Prijavite se na Newsletter