Šokantna tvrdnja francuskog novinara

'80 posto vatikanskih svećenika su gay, no možda ne i aktivni homoseksualci, a većina njih su strašni homofobi'


100posto
14.02.2019.08:30
'80 posto vatikanskih svećenika su gay, no možda ne i aktivni homoseksualci, a većina njih su strašni homofobi'
Reuters

sažeto

Martel, bivši savjetnik francuske vlasti, odradio je oko 1500 intervjua tijekom svog istraživanja


100posto
14.02.2019.08:30

Neki od vatikanskim svećenika koji su bili najgorljiviji kritičari homoseksualnosti i sami su gay, tvrdnja je Frederica Martela u njegovoj knjizi In the Closet of the Vatican: Power, Homosexuality, Hypocrisy, koja bi trebala biti objavljena ovog tjedna.

'80 posto vatikanskih svećenika su gay, no možda ne i aktivni homoseksualci', piše francuski novinar. Dodaje da je većina njih izrazito homofobna.

Martel, bivši savjetnik francuske vlasti, odradio je oko 1500 intervjua tijekom svog istraživanja, a među ostalima ispitao je 41 kardinala, 52 biskupa i monsinjora, 45 ambasadora ili diplomatskih službenika, 11 članova švicarske straže i više od 200 svećenika i sjemeništaraca, piše The Guardian.  

Kolumbijski kardinal, pokojni Alfonso López Trujillo, koji je bio najgorljiviji vatikanski kritičar homoseksualnosti i kontracepcije, istovremeno je sam koristio muške prostitutke. 

Knjiga će biti objavljena konferencija o seksualnom zlostavljanju u Vatikanu što će sigurno izazvati brojne polemike.

Lani je izbio veliki skandal kad je Vatikanu Francesco Mangiacapra, muška prostitutka iz Napulja, dostavio popis 40 talijanskih svećenika koji su navodno homoseksualci.

Mangiacapra je uz taj popis dostavio i informacije da su neki od tih svećenika i sjemeništaraca putem Whatsappa slali fotografije svojih spolovila, s brojnim muškim prostitutkama su se dopisivali i putem drugih društvenih mreža, a za seksualne su usluge plaćali stotine eura, pisao je Daily Mail.

U dosjeu na čak 1200 stranica opisane su različite seksualne navike tih 40 ljudi, od kojih je 34 svećenika i šest sjemeništaraca. Mangiacapra je rekao da je to učinio jer nije mogao trpjeti njihovo licemjerje.

Vatikan

homoseksualizam

newsletter

Prijavite se na Newsletter