SPLIĆANKA STALA U OBRANU KONOBARA

'A šta bi tek bilo da je pisao o najgorim gostima - domaćim!'


Tomislav Kukec
09.08.2017.13:40
'A šta bi tek bilo da je pisao o najgorim gostima - domaćim!'
CROPIX

sažeto

Nakon što je viralni hit postala ispovijest konobara koji je izradio svoju rang ljestvicu gostiju po zahtjevnosti, javila se njegova kolegica koja kaže da - može i gore


Tomislav Kukec
09.08.2017.13:40

Priča o konobaru s Jadrana, koji je postao hit na internetu nakon što je na Facebooku objavio urnebesan status u kojem detaljno objašnjava kako se koja nacija ponaša u restoranima i kafićima, pa pritom neke nasmijao a druge razljutio, dobila je svoj nastavak. 

Splitska konobarica stala je u obranu mladića kojeg su neki napali jer "tjera goste", pa napisala svoj status u kojem tvrdi da su stranci ipak kamilica u odnosu na način na koji se prema konobarima odnose - domaći gosti. 

"Ja ne znam šta su se svi uvatili ovog bidnog momka šta se malo pojada o gostima u restoranu. Šta bi tek bilo da je pisa o najgorim gostima Domaćim!


Možda samo nije ima kad pa evo ja ću!

Prosječan Hrvat sidne na teracu u tihoj kali nekog grada i čim je sia je gotovo sa mirom i tišinom.

Prvo pomakne stol iz škvare, pa izvuče sidalicu da se može zavalit ka beg i onda maše. Pozdraviš ga, pružiš mu jelovnik a Hrvat prvo kaže da se stol ljulja (no shit Sherlock, bia je lipo namišten prije tebe) a onda krene ispitivat o tome tko je gazda, otkud je riba, podjebavat jesu li lignje iz leda a svi odma znamo da će jest samo meso.

Propitkuje te o svim vinima i pivama i na kraju naruči Ožujsko. Ako doneseš 0,33l ti kaže da su to kapi za oči.

Doneseš mu pivo skupa sa beštekom i odeš povirit druge goste ali ne, on ima pitanje. Otkud si, baš si lipa, ajme vi Splićanke, jesi udana, daj mu šifru za wireless, jel imaš Sportske i zašto ne i čije je maslinovo ulje jer on ima čovika za ulje. Uspiješ uteć iako te drži za traveršu i donosiš mu jest.

Spiza se zaliva sa litrom ulja i vrti se mlinac za papar još po ure jer ipak je to veliki gurman. Onda on malo priča na mobitel i žvače otvorenih usta, podriguje i smije se i čim je pojeo te zove iako bi ti ionako iša po pjat.

Komentira jelo da ispadne pametan a cila teraca je vidila da je sve proguta ka galeb. Onda puši duvan i čačka zube štikadentom i ostavlja ti je posri stola a omot iskida u milijun komadića.

Traži račun, neće desert ni kavu jer kaže to samo pederi Talijani tako piju posli svega.

Donosiš i kreneš ča a on viče 'lutko jel mogu naplatit' priko terace i maše sa otvorenim etuiem da svi vide novčanicu od 1000kn a ti se misliš oćeš li mu reć da on može platit a da je naplatiti moguće samo iz tvojih postola al radije mučiš. Vratiš mu kusur, on ti gurne 10kn u ruku i namigne i ode a ti kreneš čistit pepel od duvana oko stola, omot od štikadente koji se razletia posvuda i šutiš.

Dodajte ako sam šta zaboravila", napisala je mlada Splićanka i još jednom potvrdila koliko je težak ugostiteljski posao, ali i dobro nas nasmijala. A kažu da se s vremena na vrijeme najbolje nasmijati na svoj račun.

turizam

Jadran

konobar

ugostitelji

Podijeli članak