Postavi najgluplje pitanje ikad

Ako su vam dosadili psihološki savjeti na internetu, naša Ptica odsad tjedno daje svoje antisavjete


100posto
08.11.2018.08:20
Ako su vam dosadili psihološki savjeti na internetu, naša Ptica odsad tjedno daje svoje antisavjete
David Duspara / 100posto

sažeto

Riječ je o (crno)humornoj reakciji na našu otužnu stvarnost čiji je jedini i isključivi cilj nasmijati čitatelje


100posto
08.11.2018.08:20

VAŽNA OBAVIJEST, prije nego krenemo neozbiljno!

Ponukani hrpom savjeta za pomoć koje čitamo svakodnevno, pokrećemo svojevrsni satirički odgovor na kategoriju 'pitaj stručnjaka'.

Kako smo uvjereni da ozbiljnim psihološkim savjetima niti potrazi za istima nije mjesto na internetu – osim ako se sa svojim kvalificiranim psihološkim savjetnikom niste dogovorili drugačije, uvodimo tjednu rubriku Postavi najgluplje pitanje ikad.

Riječ je o (crno)humornoj reakciji na našu otužnu stvarnost čiji je jedini i isključivi cilj nasmijati čitatelje. Ograđujemo se od odgovornosti budući da računamo na vaš zdravi razum kad su u pitanju savjeti koje ćete pronaći u odgovorima.

Dijagnoze, a shodno tome i terapije, ponavljamo, postavljati mogu samo za to stručno osposobljeni ljudi, što mi nismo, ali se zato s vremena na vrijeme nasmijati možemo svi. Barem je to još ostalo besplatno.

Želite li i vi, nakon svega, našu Pticu priupitati za koji savjet, javite joj se diskretno na dragaptico@gmail.com. Zasigurno ćete pogriješiti!

A sad, vaše prvo pitanje.

Draga ptico, moja mama mrzi prati veš i odlučila je da ga više ne pere. Donedavna me to nije uopće smetalo, ali sam odlučila da bih nekad ipak rado obukla čiste gaće. Kako da to postignem?

Anđela

Draga Anđela,

za početak, drago mi je što si nam se javila. Pitanje je to na koje smo čekali svo ovo vrijeme kako bismo konačno pokrenuli ovu dugo najavljivanu, a još i više očekivanu rubriku za (samo)pomoć. Pravo vrijeme, naime, uvijek pogodi idealni trenutak za izlazak na scenu. Baš poput stare pijane glumice koja u zakulisju toliko željno iščekuje svoj trenutak da ga od uzbuđenja promaši. Glavu gore, uvijek može biti prekasno, ali zato nikad prerano.

Budući da se ne znamo osobno, zbog čega se, moram priznati ne bunim jer sam nažalost slaba želuca, morat ću biti generalan u istoj mjeri u kojoj je to i tvoje pitanje. Stoga, ako ćeš nam se za pomoć obraćati i ubuduće, pokušaj ipak što konkretnije opisati svoje probleme. Uvjeren sam da su dovoljno važni da ih pretočiš u barem osam rečenica.

Ovako samo odaješ dojam da ti nije stalo do sebe same, što je gre'ota s obzirom na to da se očito voliš toliko da ne samo da ne mariš za mišljenje drugih, nego ti potraga za društvom drugih ljudi nije čak ni u primislima.

Da ti pravo kažem, ne znam imaš li problema s vešmašinom i još nisi pronašla pravi prah za sebe i svoje rublje, ali ne brini. Postoje lijekovi i za gore dijagnoze od ove koju tebi još nije nitko postavio.

No, po svemu sudeći, mislim da ti se još uvijek može pomoći. Vjerujem, naime, da ipak postoji barem netko za koga bi prala svoje gaće. Seks je, naravno, kako je to još naša dobra stara Žuži propovijedala, osnova dobrog zdravlja svake druge žene i pokojeg muškarca. Ostalo je u šoldima, drogi, alkoholu i kurv..., ako se prodaju po prihvatljivoj cijeni i boluju samo od izlječivih spolno prenosivih bolesti. Za sve drugo, tu je cjepivo protiv gripe.

Ništa, draga, skoči ti brzo do prvog potoka, napudraj se i zaroni. Ne skineš li gaće, riješila si dvije muhe jednim udarcem. Tko zna, možda usput potopiš i ove koje se vjerojatno roje oko tebe čim nogom stupiš iz svoje brvnare. A bude li sreće, omastit će i tvoj mačkica svoj zarasli nepodšišani brk.

Sretno i javi kako je prošlo!

Odano, tvoja Ptica 

draga ptico

pitaj pticu

antisavjet

newsletter

Prijavite se na Newsletter