VIDEO: PRVI MUŠKI POROD U POVIJESTI

'Ako vam netko kaže da muškarac ne može roditi, samo mu pokažite ovu snimku'


Tomislav Kukec
04.08.2017.11:15
'Ako vam netko kaže da muškarac ne može roditi, samo mu pokažite ovu snimku'
biffandi.com

sažeto

Riječ je o transeksualcu Trystanu Reeseu koji je dijete dobio 14. srpnja s partnerom Biffom Chaplowom


Tomislav Kukec
04.08.2017.11:15

Rođen je mali Leo, prvo dijete u povijesti čovječanstva koje je na svijet kroz regularnu trudnoću donio - muškarac!

Iako ovo zvuči kao zaplet jednog od najgorih filmskih ostvarenja Arnolda Schwarzeneggera, "Junior" iz 1994., riječ je o stvarnom događaju, a dva tate presretni su zbog prinove

Riječ je o transeksualcu Trystanu Reeseu koji je dijete dobio 14. srpnja ove godine s partnerom Biffom Chaplowom. Trystan je transrodna osoba. Iako ima muške karakteristike - nema grudi i nosi čvrstu, muževnu bradu, Trystan je ipak zadržao ključne ženske "dijelove" poput maternice, te je na taj način mogao donijeti dijete na svijet. 

Njihova priča u kratkom je roku obišla svijet, a oni sami ističu kako je njihov primjer povijesni.

"Ako vam itko ikada opet kaže da muškarac ne može roditi, pokažite mu ovaj video", kažu presretni roditelji. 

Pišu članke o roditeljstvu

Oni su, inače, zajedno već dugi niz godina, a neko vrijeme su i roditelji jer su usvojili nećaka i nećakinju. No, Leo je njihovo prvo biološko dijete. 

Kako se navodi na njihovoj web stranici, Biff Chaplow socijalni je radnik. Ranije je radio sa bivšim beskućnicima, a sada se bavi osobama s mentalnim problemima. Trystan je, pak, također stručnjak za socijalna pitanja. Otkako su roditelji, pomažu drugim transrodnim, transseksualnim, ali i heteroseksualnim roditeljima kroz serije članaka koje pišu o roditeljstvu. 

Trystanovu trudnoću neko su vrijeme čuvali u tajnosti, no onda su odlučili podijeliti vijest sa svijetom, a informacija je, očekivano, polučila strašan interes najvažnijih svjetskih medija. 

Sada kada je mali Leo rođen, nepuna 24 sata nakon prvog muškog poroda u povijesti, mladi par obratio se javnosti videom u kojem je cijela obitelj na okupu. S ponosom ističu kako je dijete vrlo zdravo i prekrasno. 

"OK mi je što sam transeksualac. Zapravo, to mi je na neki način odlično. Nikada nisam htio da moje tijelo bude drugačije. Zapravo, nije da mi ne nije svidjelo biti žena, samo se nisam osjećao kao žena. Nisam bio žena u svojoj unutrašnjosti", objasnio je Trystan svoju odluku da se podvrgne hormonskoj terapiji.

Mnogi se pitaju jesu li tako snažni hormoni mogli na bilo koji način utjecati na razvoj djeteta, no par ističe da je mali Leo savršenog zdravlja i dobro se razvija.

roditeljstvo

porod

gay

transrodna osoba

transeksualac

Trystan Reese

BiffandI

muškarac roditelj

Podijeli članak