NEVJEROJATNA PRIČA

Baka Jelka život provela među vukovima: Nikad nije išla u školu i ne zna što je televizor, a sve zbog jednog kreveta!


100posto
13.10.2018.12:30
Baka Jelka život provela među vukovima: Nikad nije išla u školu i ne zna što je televizor, a sve zbog jednog kreveta!
Profimedia/ ilustracija

sažeto

Iako nije upoznala tekovine suvremene civilizacije, baka Jelka je vrlo bistra, prisebna, puna ljubvi i suosjećanja prema ljudima


100posto
13.10.2018.12:30

Srpski mediji pišu o baki Jelki koja je život provela među vukovima na planini, nikad nije išla u školu, nema pojma što je televizor i to sve zbog jednog kreveta. 

Jelka Krstić je godinama živjela sama u planini iznad Bogoševa i to doslovno u jednoj rupi sve dok je prije par godina Novica Jović nije primio u roditeljskoj kući u selu. 

Starica priča kako potječe iz doma u kojem je bilo sedmoro braće i sestara i kako je na kraju samo ona ostala čuvati nepokretnog oca, te se nije ni udala i zasnovala obitelj radi čega i danas žali.

Iako nije upoznala tekovine suvremene civilizacije, baka Jelka je vrlo bistra, prisebna, puna ljubvi i suosjećanja prema ljudima. Prava muka je za nju nastala nakon smrti roditelja jer su njezini braća i sestre gledali svoja posla, a ona je ostala sama i bez novca. 

Zimi se smrzavala, napravila si je zaklon od najlona, palila je vatru kako bi se zagrijala, a u pozadini je mogla čuti samo divlje zvijeri kako zavijaju. Živjela je u uvjetima u kojima opstanak nije bio moguć, a spasio ju je Jović koji se u mirovini odlučio vratiti na selo i obećao da će se brinuti za Jelku.

Jelka Krstić nije ostvarila pravo na socijalnu pomoć ili bilo koji oblik pomoći jer je naslijedila imanje u planini koje sa svojih 80 godina ne može obrađivati, no i danas ostaje živi svjedok da preživjeti može svatko, bez obzira na nevolje koje ga u životu snađu.

100posto bizarno

newsletter

Prijavite se na Newsletter