VIDEO: Potpuno otvoreno za 100posto

Ena Šarac ispričala nam je svoje iskustvo liječenja od teških bolesti posljednjih 15 godina


Lada Novak Starčević
16.05.2018.21:00
Ena Šarac ispričala nam je svoje iskustvo liječenja od teških bolesti posljednjih 15 godina

sažeto

Djevojka kaže kako ne voli kad je liječnici gledaju s visoka te da su bolnička pravila i protokoli nekad nužno zlo


Lada Novak Starčević
16.05.2018.21:00

Za Enu Šarac (22) ste sigurno čuli. Prvog dana 2. razreda osnovne škole oboljela je od tumora na mozgu i otada je svi znamo kao djevojku koja se nikada ne predaje.

No, mlada Osječanka je puno više od svojih dijagnoza. Svi koji je znaju složit će se da nema nikoga tko je smireniji, ima više vjere, snage i ljubavi.

I na svaku novu dijagnozu, ona će naći razlog za novi osmijeh.

Krajem 2017. godine uslijedio je još jedan šok - otkriveno je da ima akutnu mijeloičnu leukemiju. Posljednjih mjeseci s majkom Biserkom živi u podstanarskom stanu u Zagrebu jer skoro svakodnevno mora u bolnicu na kontrole.

No, kao što je već uobičajeno kod Ene, nekim čudom nalazi su se popravili i trenutno je bolje. Jedino je muči što već mjesecima ne može hodati zbog loma noge.

Posjetili smo je i razgovarali o najtežoj odluci kad je njezina majka prije devet godina prekinula kemoterapiju, o tome kako ne voli kad je liječnici gledaju s visoka i kako su bolnički protokoli nekad nužno zlo.

Naime, Ena je nakon četiri ciklusa kemoterapije 2009., uz odobrenje majke, odustala od takvog liječenja jer ne bi preživjela još jedan ciklus. Posljedice su bile trombocitopenija, dijabetes i teško oštećenje živaca u nogama.

"Mi smo tu da kršimo pravila, a do sad se sve što smo odlučili pokazalo kao ispravno. Treba biti hrabar", zaključila je Biserka Šarac i dodala kako je nekad kemoterapija i jedini izlaz, no nažalost kod njih to nije bio slučaj.

tumor na mozgu

leukemija

Ena Šarac

kemoterapija

pobjednica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter