Hrvatica ruši rekorde

Dina Levačić (21) preplivala kanal Catalina, u moru je bila gotovo deset sati


Vid Barić
04.08.2017.08:40
Dina Levačić (21) preplivala kanal Catalina, u moru je bila gotovo deset sati
Dina Levačić / Facebook

sažeto

Nakon što je otplivala oko Manhattana u lipnju, sad je 'sredila' i kanal Catalina, a slijedi joj završni čin ove trilogije, kanal La Manche


Vid Barić
04.08.2017.08:40

Članica splitskog Kluba daljinskog plivanja Dina Levačić (21) je postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala kanal Catalina, duljine 34 km.

Plivalo se od otoka Catalina do Los Angelesa. Start je bio u noći, u 23:00h po lokalnom vremenu, a Dina je ušla u cilj nakon 9:47:53 sati. Završetak plivačkog maratona je bio na plaži ispod Trump national Golf centra. U cilju su je dočekali Hrvati iz San Pedra, predvođeni obitelji Jill i Gorana Babajko, porijeklom sa otoka Ista.

Dina je uspješno savladala ovaj izazov na Tihom oceanu i time odradila drugi dio projekta Trostruka kruna. Nakon što je otplivala oko Manhattana u lipnju, sad je 'sredila' i kanal Catalina, a slijedi joj završni čin ove trilogije, Engleski kanal ili kako je u nas popularnije La Manche. To će plivati u rujnu, a bude li uspješna postat će prva osoba iz Hrvatske koja ima ovu prestižnu titulu u svijetu daljinskog plivanja i 6. osoba u svijetu koja je ovo napravila unutar 90 dana.

Dina je 21-godišnja studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, a rodom je iz Mravinca kod Solina. Članica je Kluba daljinskog plivanja Split. 

"Nije me strah mora. Kad počneš rano, ne razmišljaš o onome ispod tebe. Plivaš jer to voliš. A odustati nećeš ni kad te sve boli, i kad jedva čekaš sjesti, zato šta ne želim odustati. Zašto bi odustala kad znam da to mogu", rekla je Dina za Slobodnu Dalmaciju.

Dina Levačić

La Manche

Catalina

Trostruka kruna

Podijeli članak