VIDEO: GLUP I GLUPLJI U POPULARNOM KVIZU

Djevojka nije znala u kojoj državi se nalazi Kineski zid, a to je bio tek početak sramoćenja


100posto
10.08.2018.13:30
Djevojka nije znala u kojoj državi se nalazi Kineski zid, a to je bio tek početak sramoćenja
Screenshot/YouTube

sažeto

Natjecateljica je zamolila publiku za pomoć, a samo je 51 posto njih odgovorilo točno


100posto
10.08.2018.13:30

Mlada natjecateljica iz Turske u njihovoj inačici kviza 'Tko želi biti milijunaš' šokirala je neznanjem već na četvrtom pitanju.  Pitanje za 3 tisuće turskih lira (oko 3 tisuće kuna) glasilo je 'Gdje se nalazi Kineski zid?', a ponuđeni odgovori bili su Kina, Indija, Južna Koreja i Japan.

Zbunjena 26-godišnja Su Ayhan potražila je džoker pitaj publiku.

A onda je sve krenulo nizbrdo. Naime, tek 51 posto publike odgovorilo je točno na ovo lagano pitanje. To je djevojku dodatno zbunilo pa je odlučila iskoristiti i drugi džoker. Njezin prijatelj je, srećom, znao odgovor pa ju je spasio daljnjeg sramoćenja. 

Djevojka je ipak ispala već na sljedećem pitanju pa je publika ostala uskraćena za daljnje šokove. Kako piše Indy, mnogi su za nevjerojatno neznanje okrivili obrazovni sustav u zemlji.

"Nadam se da su mnogi u publici krivo odgovorili na pitanje jer su smatrali da je prelagano da bi bilo postavljeno, pa su postavili zamku. U drugom slučaju, veliki problem neznanja ne može biti riješen, čak ni s novim ministrom obrazovanja", rekao je Ahmet Hakan, kolumnist engleskog izdanja turskih novina The Hürriyet Daily News.

U svoju obranu Su je rekla kako su džokeri dani na slobodan izbor i ona ih je imala pravo koristiti kad želi.

100posto bizarno

kineski zid

Tko želi biti milijunaš?

newsletter

Prijavite se na Newsletter