ANONIMNI DOBROČINITELJ

Djevojka ulazila u trgovine, raspitivala se za dugovanja kupaca pa sve platila


Sanja Rapaić
17.06.2017.16:45
Djevojka ulazila u trgovine, raspitivala se za dugovanja kupaca pa sve platila
Luka Gerlanc / CROPIX

sažeto

'Svi koji su dugovali novac, više ne duguju, jer je sve uplatio anonimni donator!', piše na trgovinama u okolici Visokog u susjednoj BiH


Sanja Rapaić
17.06.2017.16:45

Na lokalnim trgovinama u okolici Visokog u susjednoj BiH jutros je osvanuo natpis koji je iznenadio i obradovao mještane – "Svi koji su dugovali novac, više ne duguju, jer je sve uplatio anonimni donator!"

Prema pisanju portala Faktor, mlada djevojka je parkirala automobil ispred jedne trgovine u Gračanici te je tražila vlasnika.

"Rekao sam joj da sam ja vlasnik, pitala me dajem li robu na veresiju. Nasmijao sam se i rekao, kako kome, što jest tako. Potom me je upitala imam li neku bilježnicu s popisom dužnika, rekao sam da imam, te me je zamolila da zbrojimo koliko iznose ta dugovanja jer ih ona želi platiti", ispričao je novinarima Tarik Uzunalić, vlasnik trgovine koji je susjedima u teškoj materijalnoj situaciji davao robu "na teku".

Neki dugovi, zapisani u bilježnici, bili su stari i po nekoliko godina, a nakon dužeg zbrajanja, ispostavilo se da ukupni dug mještana, koji su robu uzimali "na veresiju", iznosi nekoliko tisuća konvertibilnih maraka. Po pričanju vlasnika trgovine, djevojka je, bez razmišljanja, izvadila kuvertu s novcem i platila cjelokupan iznos istaknuvši kako donator želi pomoći lokalnom stanovništvu, ali pritom želi ostati anoniman.

Nakon što je "izbrisala" sve dugove u trgovini u Gračanici, djevojka je obišla ostale trgovine u okolini Visokog i platila je sva dugovanja mještana.

BiH

dugovi

Visoko

anonimni dobročinitelj

Podijeli članak