Kako se oslobodila jezivog kulta

'Dok ste vi učili prati zube, nas su učili sve o seksu', ispovijest žene koja je pobjegla iz seks kulta


Valerija Bebek
13.01.2018.10:45
'Dok ste vi učili prati zube, nas su učili sve o seksu', ispovijest žene koja je pobjegla iz seks kulta
Instagram

sažeto

Dawn Watson je od malena bila učlanjena u sektu 'Božja djeca' u kojoj su se djec ai žene iskorištavali za prostituciju


Valerija Bebek
13.01.2018.10:45

Dok su se druge šestogodišnjakinje igrale s lutkama, Dawn Watson učila je o seksu. Dok su druga djeca u toj dobi gledala crtaće, ona je gledala snimke za odrasle. Kada su druge djevojke započinjale s izlascima u grad, ona je sjedila u četiri zida uz prijetnju da će dobiti kaznu ako ode. Na kraju joj je prekipjelo i polegla je.

Amerikanka Dawn (29) od rođena je bila članica zloglasnog kulta Božja djeca, u kojem su svojevremeno bili i poznati hollywoodski glumci Joaquin Phoenix i Rose McGowan. Dawn je pobjegla kada joj je bilo 13, piše Mail online.

"Nisam, naravno, svojom voljom ušla u tu komunu iza koje se krio kult, sekta. Od malena sam učila sve o seksu. Smisao kulta je da se podilazi bogu kroz seks. Učili smo da je Bog ljubav koju prema njemu moramo iskazivati kroz seks. Djevojčice kao ja, morale su svakodnevno da obigravaju oko 'stričeva' - kako su zvali starije muškarce koji su uživali s nama. Zlostavljali su me u svakom pogledu. Emotivno i duhovno", rekla je Dawn, koja i danas osjeća posljedice jezivog odrastanja.

Najviše je voljela kada bi ostala sama, a danas smatra da je to bio klasičan bijeg jedne djevojčice. Kult je 1968. osnovao David Berg.

"On je bio vrlo mračan čovjek. I prije pokretanja kulta imao je problema sa svojom djecom. Zlostavljao ih je. Izbačen je iz crkve jer je želio imati nekoliko žena. Tako je pokrenuo ovu komunu koja je prerasla u sektu. Tražio je da ga zovemo Otac David. Davao je slike golih žena drugim muškarcima, zatim su nam ih oni pokazivali govoreći da ćemo i mi tako izgledati kad odrastemo", otkrila je.

Nikad nije imala nekog muškarca koji bi joj bio očinska figura, a najteže joj je padalo lascivno pecanje. Djevojčice koje su imale 12 i više godina s pratnjom su išle u grad da love muškarce, koji bi im zatim plaćali za usluge. "Kult je to opravdavao time što zajednica od nečeg mora živjeti. David je žene uvjeravao da ako odbiju, bog ih više neće voljeti. Tko nije slušao išao je u sobu za kaznu. Jednom su me toliko izbičevali da mi je noga bila u ranama i krvi", ispričala je Dawn.

Majku ipak brani, jer kaže da često nije znala što se događa u kultu, slali su je da pjeva po barovima i zabavlja goste. Kao ni većina drugih majki, niti njezina, nije bila tamo za djecu. Njih su čuvali stričevi i strine koji su ih seksualno napastovali. Branili su im da uče i čitaju knjige. "Isfrustrirana time što ne mogu učiti, počela sam se iskradati iz sobe i odlaziti u grad", prisjeća se. S 13 godina shvatila je da je na prekretnici.

"Rekla sam si - znaš što? Ako je vanjska civilizacija grozno mjesto, onda idem u pakao. Povratak u normalan svijet mi je teško pao. Nisam se snalazila, u početku sam lutala. Majka i brat su mi ostali u kultu, ja sam mijenjala hranitelje. Tražila sam domove ljudi koji su također pobjegli. Oni su mi pomogli, iako su me u jednoj takvoj kući silovali kada sam imala 15. Kasnije sam se spojila s obitelji jer su i oni pobjegli. Kasnije sam upisala psihologiju", prepričala je Dawn. Prije dvije godine pokrenula je neprofitnu organizaciju "Institut Dawn Watson", jer je željela pomoći svima koji su zlostavljani na bilo koji način, ne samo kao članovi sekti. "Učim ih da opraštaju, pronalaze sebe, ne zaboravljaju prošlost, jer će i ona zauvijek biti dio njih", objasnila je.

kult

sekta

Božja djeca

Dawn Watson

Podijeli članak