SEKS U SVEMIRU JE MOGUĆ, ALI POD ODREĐENIM PRAVILIMA

Držite se za šipku, uzmite puno remenja ili radite to u troje, tako da vas jedan pridržava


100posto
22.06.2018.18:30
Držite se za šipku, uzmite puno remenja ili radite to u troje, tako da vas jedan pridržava
Screenshot/YouTube

sažeto

'Dok lebdite u prostoru, ako udarite u nekoga, on se odbije od vas. Želite li to obaviti, trebate nešto što će vas držati zajedno', kaže američki znanstvenik


100posto
22.06.2018.18:30

Seks je moguć na svakakvim neobičnim mjestima, a što je sa seksom u svemiru? Najveća prepreka za njega je bestežinsko stanje. 

"Sve je drugačije kad nema težine. Potrebno vam je remenje – i to puno remenja. Uvidjeli biste koliko su točni Newtonovi zakoni gibanja. Dok lebdite u prostoru, ako udarite u nekoga, on se odbije od vas. Nema trenja i energija se prenosi. Želite li to obaviti, trebate nešto što će vas držati zajedno prilikom gibanja koje je uobičajeno za seks. Zato, uzmite puno kožnog remenja i uspjet ćete", objasnio je američki znanstvenik Neil deGrasse Tyson za National Geographic.

Ulrich Walter, fizičar iz Münchena koji je 1993. godine proveo deset dana u svemiru kao član posade space shuttlea 'Columbia', tvrdi da je u svemiru bilo seksa, ali je uvjeren da ga Amerikanci nisu isprobali.

"Amerikanci su previše uštogljeni da bi to napravili. Sto posto nisu imali seks u svemiru. Ali tu su Rusi...", kaže Walter.

via GIPHY

Naime, 1982. tada 34-godišnja Svetlana Savicka boravila je osam dana na orbitalnoj stanici Saljut 7. Tamo su je dočekala dvojica astronauta, koji su već duže bili tamo. Ovu posjetu možemo smatrati prvim pokušajem začeća u svemiru, napisao je Walter u svojoj knjizi 'Pakleno putovanje kroz prostor i vrijeme'. U svakom slučaju, liječnik iz ruskog tima to je svojevremeno više puta potvrdio.

"Eksperiment, međutim, nije rezultirao potomstvom", kaže Walter.

Objasnio je da je najzgodnije kako se partneri ne bi razdvojili, da se drže za šipku ili da se ugledaju na dupine, koji često prakticiraju seks utroje - dok se dvoje pare, treći ih pridržava.

Nažalost, seksanje u svemiru ima još jedan problem - nema nimalo privatnosti, pogotovo na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

"Ne postoji mjesto koje nije praćeno, svuda su postavljene kamere", zaključuje Walter.

via GIPHY

seks

svemir

vođenje ljubavi

bestežinsko stanje

newsletter

Prijavite se na Newsletter