Imam 66 godina, vitalan sam i željan seksa

Galebarim po splitskoj rivi, ali mrzim pušačice, debele i našminkane. Tražim i po internetu, ali ljubavi nigdje. Što mi je činiti?


100posto
06.12.2018.18:00
Galebarim po splitskoj rivi, ali mrzim pušačice, debele i našminkane. Tražim i po internetu, ali ljubavi nigdje. Što mi je činiti?
Istock/Ilustracija

sažeto

Naša ptica pokušala je pomoći Mići koji očajnički traži ljubav


100posto
06.12.2018.18:00

Draga ptico,

u 66. sam godini života, a vitalan i željan ljubavi i seksa. Još sam moćan i često na mukama i u neznanju gdje potražiti pravu žensku. One koje još rade i imaju djecu nisu spremne napustiti stalno svoje gnijezdo... one koje imaju neku mirovinu i rado bi se pridružile... nedostupne. 

Pokušavam na nekim stranicama, al bezuspješno i žalosno koliko je tamo neozbiljnosti. Izađem po Splitu i često prošetam ne bili naišla neka prilika da upoznam neku damu, a kad vidim da puši, mičem se. Ja mrzim pušenje i tražim takvu žensku. 

Ne volim ni debele gdje im se salo ljulja, a piture dva kila na licu... imali pomoći za mene ili moram čekati ljeto i plažom šetati kao kad sam bio mlad. Eto sam čitao ovaj tekst i na kraju našao ovu mail adresu... pa malo nade i nije za odbacit. Svaka pomoć mi dobro dođe.

LP Mićo

Dragi Mićo,

razumijem Vas u potpunosti. Moj je tata svojevremeno isto tako. Mamu mi je, kad sam još bila mladi ptić, ugrabio sokol pa me, jadan, odgajao sam. Nije znao što bi i kako sa mnom, ali se trudio. Nekako smo zgurali. Traume sam davno potisnula, terapija pomaže. Kad sam ja ojačala i odletjela iz gnijezda, on je još uvijek bio u naponu moći, ali, nigdje da umoči.

Sviđala mu se jedna sjenica, starija koka. Krošnja do, takoreći susjeda. Situirana. Gnijezdo joj je odavno bilo prazno, striček Maro pokojni. Uspjeh se činio garantiranim. Znali su se godinama, bili su spremni za avanturu života.

Onda je otvorila kljun. Strašan zadah. Bila se navukla na zobanje nehajno odbačenih kondoma. Nije mogao. Ne zbog kondoma, progutao je on i gore za vrijeme svoje najveće slave. Znao je da on jede prezdravo da bi mu sperma imala tako odbojan miris. Svježe voće i sjemenke vrhunske kvalitete. Zato i može. Vjerujem da i Vi živite zdravo, ako u svojim godinama još uvijek ne posežete za sredstvima za poboljšanje erekcije.

Svjesna sam da situacije nisu usporedive, no čisto da znate da niste sami. Ovisnosti su odbojne.

Onda je čuo za Twitter. Cvrkutao je dane i noći, navukao se. Bio je uvjeren da će u moru tih silnih ptičica pronaći svoju srodnu dušu.

Dobio je kroničnu upalu oka od buljenja u ekran, a nekoliko je puta gotovo i poginuo u žaru borbe sa slučajnim prolaznicima čije je telefone pokušao oteti ne bi li se pronašao put do svoje sreće.

Najneugodnije je ipak bilo kad je odlučio zapratiti pticu koja mu je osobito zapela za kljun. Suviše je to doslovno shvatio pa ju je slijedio na svakom koraku. Vrebao bi na nju iz grmlja, zalijetao joj se u prozor kad bi bila doma sama. Situacija je eskalirala. Zaradio je kaznenu prijavu, ali je sudac bio razuman pa ga, za razliku od onog njemačkog ovčara Mede, nije kaznio. Zaključio je da životinje ipak ne potpadaju pod ljudski pravosudni sustav. Rijetki su ti razumni suci u nas.

Divno je čuti što joj uvijek hodate stopama svoje mladosti. Uvjerena sam da je galeb poput Vas u svoje vrijeme žario i palio. Tko zna, možda je Vinko Coce upravo vas opjevao u svojoj pjesmi o galebima koji se karaju.

Gibanje je u svakom slučaju zdravo, ne samo tijekom ljeta. Pokušajte i preko zimi prošetati plažom. Sve je više turista kojima je Split u najtoplije vrijeme godine preskup pa umjesto ljetovanja u nas dolaze na zimovanje. Znam par skandinavskih i britanskih jata koje su Afriku zamijenile upravo Splitom.

Znate kako kažu, sve što treba hladnim sjevernjacima da im se otope srce i olabave gaće malo je domaće rakije. Litra do dvije. Ne vidim druge doli da riskirate i zapalite vatru pod kotlom. Pođe li po zlu, pa Vas uhvate u toj, kako nam iz Europe pokušaju utuviti, prijezira vrijednoj drevnoj hrvatskoj tradiciji, u zatvoru uvijek ima slobodne ljubavi. A što drugo drži mladost na životu bolje od malo zdravog eksperimentiranja!

Osim toga, uvijek Vam ostaje odjel pulmologije. I ne mislim to nimalo cinično. S bolestima se ne šali. No, činjenica je da su pušačice tamo rijetke, na šminku nitko ni ne razmišlja, a problem s kilama također je, nažalost, prava rijetkost. Mi ovdje, naime, promoviramo kult ljepote svih oblika tijela pa ću samo kratko iskoristiti priliku da vas pecnem po prstima zbog diskriminacije. Neka te mršave koke od koje bi juha bila krepkija nego kad se u njoj kupa šlauf ili dva. Sigurnost je uvijek na prvom mjestu kad se ide u duboku vodu.

Osim toga, božićno je vrijeme. Kažu da se moramo okrenuti od američkog konzumerizma i vratiti se našim tradicionalnim kršćanskim vrijednostima. Di bolje nego usrećiti nekoga kome to stvarno treba?

Kisdihand,

Ptica

Posebne napomene

Riječ je o (crno)humornoj reakciji na našu otužnu stvarnost čiji je jedini i isključivi cilj nasmijati čitatelje. Ograđujemo se od odgovornosti budući da računamo na vaš zdrav razum kad su u pitanju savjeti koje ćete pronaći u odgovorima.

Dijagnoze, a shodno tome i terapije, ponavljamo, postavljati mogu samo za to stručno osposobljeni ljudi, što mi nismo, ali se zato s vremena na vrijeme nasmijati možemo svi. 

Želite li i vi, nakon svega, našu Pticu priupitati za koji savjet, javite joj se diskretno na dragaptico@gmail.com. Zasigurno ćete pogriješiti!

seks

draga ptico

galeb

pitaj pticu

Vinko Coce

pulmologija

newsletter

Prijavite se na Newsletter