FOTO: Bili smo na otvorenju novog kul mjesta u gradu

Galerija R3a: 'Želimo postati okupljalište kreativaca!'


Vid Barić
06.10.2017.12:45
Galerija R3a: 'Želimo postati okupljalište kreativaca!'
Vid Barić

sažeto

U četvrtak je na zagrebačkom Ribnjaku otvorena nova umjetnička galerija koja želi umjetnost približiti ulici i građanima. Ondje smo se zatekli i mi, dakako, s fotoparatom


Vid Barić
06.10.2017.12:45

U četvrtak je na zagrebačkom Ribnjaku otvorena nova umjetnička galerija i concept store - R3a. R3a želi umjetnost približiti ulici i građanima, što se čini interesantnim uzmemo li u obzir posljednje podatke Eurostata za 2015. godinu, prema kojima je samo 19,2 posto građana starijih od 16 godina posjetilo neku povijesnu znamenitost, umjetničku galeriju, muzej ili arheološko nalazište.

Ekipa koja stoji iza ove kul zagrebačke galerije smatra kako je krajnji čas da se umjetnost i sloboda izražavanja ideja približe onoj publici koja na takve stvari gleda kao na nešto nepristupačno i rezervirano. Svoje je djelovanje galerija na adresi Ribnjak 3a započela izložbom anonimnog autora - Zagreb From Above -  koji je zainteresirao javnost fantastičnim fotografijama i snimkama Zagreba iz zraka, ali i izazvao polemike budući da snima ilegalno i bez potrebitih dozvola. O Zagreb From Above projektu smo pisali u nekoliko navrata, a napravili smo i intervju s anonimnim autorom koji stoji iza svega.

Bilo kako bilo, zagrebačka umjetnička scena raste i postaje sve življa. Galerija R3a ima plan u toj priči se pozicionirati kao okupljalište umjetnika, dizajnera, kreativaca i svih onih koji gaje interes ka vizualnoj komunikaciji, ali i domaćem streetwear fashionu. Trenutno su u galeriji od domaćih brandova zastupljeni Wanted, Kiosk, Hortiart, The All i Jelena Malenica (Jm) te Studio 47.

Vrijedi istaknuti kako će galerija između izložbi funkcionirati i kao "coworking space" te prostor za razne radionice i djelovanje udruge "Locals".

Na otvorenju R3a galerije bili smo i mi, dakako s fotoaparatom. Uživajte u galeriji fotografija i vidimo se u R3a!

Zagreb

Zagreb From Above

galerija

ribnjak

R3a

Podijeli članak