Sigurnost prvo

Grindr od sada podsjeća svoje korisnike kad im je vrijeme za testiranje na HIV


Valerija Bebek
30.03.2018.18:00
Grindr od sada podsjeća svoje korisnike kad im je vrijeme za testiranje na HIV
Reuters

sažeto

Najveća svjetska dating aplikacija namijenjena gay populaciji


Valerija Bebek
30.03.2018.18:00

Kako bi promovirali siguran seks i smanjili pojavu spolno prenosivih bolesti u muškoj homoseksualnoj zajednici, aplikacija Grindr počela je uvoditi podsjetnike za redovito testiranje na HIV.

Riječ je o svjetski najpoznatijoj aplikaciji za dejtanje namijenjenoj gay populaciji. Od sada će slati obavijesti svojim korisnicima svakih tri do šest mjeseci svojim korisnicima u SAD-u. Na tja način će ih požurivati da naprave redovito testiranje - ako uključe tu mogućnost na profilu piše Maxim.

Osim podsjetnika da je vrijeme, aplikacija će korisnicima ponuditi i najbliže klinike koje pružaju puno testiranje bez osude, reklamirat će LGBTQ prijateljske klinike i grupe podrške.

Grindr

Trenutno je pokrenuta probna verzija u Pennsylvaniji, čime je otkriveno da se 46 posto korisnika Grindera s tog područja nije testiralo više od godinu dana. Iz Grindr tvrde da aktivno rade na tome kako bi ovu mogućnost ponudili svim korisnicima, ali mogli bi naići na poteškoće u zemljama poput Indonezije - gdje je ilegalno biti gay.

Ovakav podsjetnik u aplikaciji dolazi nakon uvođenja odjeljka u profilima korisnika koji ih potiče da podijele svoj HIV status kao i datum posljednjeg testiranja, sve kako bi se prekinula šutnja oko redovitog testiranja.

gay

HIV

Grindr

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter