Traže se super tate!

Hraniš bebu, mijenjaš pelene, nunaš i češljaš lutke? Prijavi se na natječaj


Valerija Bebek
30.03.2018.10:00
Hraniš bebu, mijenjaš pelene, nunaš i češljaš lutke? Prijavi se na natječaj
FEstival tata / Johan Bävmana

sažeto

Foto natječaj u organizaciji Festivala tata želi promicati brižno očisntvo


Valerija Bebek
30.03.2018.10:00

Biraju se hrvatski super tate. U sklopu Festivala tata naglašava se važnost brižnog roditeljstva i brižnog očinstva. Ovog proljeća održava se prvi takav festival u Hrvatskoj.

Ovaj se festival naslanja na projekt švedskog fotografa Johan Bävmana 'Swedish Dads' koji se proslavio globalno, slike švedskih tata na rodiljnom dopustu obišle su nekoliko desetaka zemalja širom svijeta. Cilj projekta u svim je zemljama inspirirati očeve na aktivno uključivanje u odgoj.

"Cilj našeg Festivala je inspirirati očeve na brižno i aktivno uključivanje u odgoj djece, pokretanje rasprave o važnosti uključenog očinstva s posebnim fokusom na zagovaranje uvođenja očevog dopusta te komuniciranje kao primjer švedskog sustava rodiljnog i roditeljskog dopusta", piše na stranicama festivala. Kako bi to postigli festival je raspisao natječaj, traže da se kandidati prijave s foto dokazima!

"Brižan si tata koji uživa u provođenju vremena sa svojim djetetom? Imaš osjećaj da se posebni trenutci koje provodiš s djetetom prebrzo izmjenjuju i kasnije je teško sjetiti ih se?

Uzmi mobitel ili fotić u ruke i zauvijek sačuvaj dragi trenutak tebe i djeteta, stavi fotografiju na svoj fejs, označi Festival tata (@Festivaltatahr) i možda upravo tvoja fotografije bude jedna od odabranih fotografija na izložbi Tate iz Švedske i Hrvatske u Galeriji Forum u Zagrebu od 20. do 22. travnja 2018. u organizaciji Festivala tata!" stoji u pozivu.

Natječaj je otvoren od 19. ožujka do 9. travnja 2018. Na foto natječaj se prijavljuje uz pomoć fotografije na kojoj treba biti prikazan otac u svakodnevnoj brizi za dijete u dobi od djetetova rođenja do 18 mjeseci života.

Pa tako motivi mogu biti različiti od onih kad otac hrani, premata pelene, uspavljuje bebu, nosi dijete i sve ostale trenutke aktivne i uključene brige za dijete. Jedan autor ili autorica može poslati najviše tri fotografije. Detalje natječaja možete naći na stranicama Festivala tata.

Organizatori Festivala su Veleposlanstvo Švedske u Zagrebu, Organizacija Status M i Roditelji u akciji – Roda. Iz svih objavljenih fotografija odabrat će se 25 fotografija koje će biti dio postave izložene u Galeriji Forum, ul Nikole Tesle 16 u Zagrebu od 20. do 22. travnja 2018.

obitelj

Švedska

očinstvo

Festival tata

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter