Osmi na Forbesovoj listi bogataša

Ima samo 6 godina, a već je zvijezda YouTubea, igra se i zarađuje milijune dolara


Sanja Rapaić
12.12.2017.09:30
Ima samo 6 godina, a već je zvijezda YouTubea, igra se i zarađuje milijune dolara
Screenshot/YouTube

sažeto

Ryanovi roditelji "nanjušili" su potencijal internetske zvijezde u svom djetetu


Sanja Rapaić
12.12.2017.09:30

Iz jednog pitanja radoznalog 4-godišnjeg dječaka, zaljubljenog u igračke, rodila se ideja iz koje je, u samo dvije godine, izrastao unosan posao. Danas 6-godišnji Ryan prava je zvijezda YouTubea. Na svom kanalu za djecu, Ryan ToysReview, igrajući se i ocjenjujući nove igračke, zarađuje milijune dolara. Samo u 2017. Ryan je kućni budžet podebljao za čak 11 milijuna dolara te je zauzeo osmo mjesto na Forbesovoj listi zvijezda, koje na svojim YouTube kanalima okreću najveću zaradu.

Sve je počelo sasvim spontano. Kao četverogodišnjak, Ryan je bio zaljubljenik u video clipove za djecu, na kojima su mališanima predstavljane nove igračke. Kada mu je dosadilo biti pasivni promatrač, pitao je roditelje zašto i on ne bi mogao isprobavati i ocjenjivati igračke te im je predložio da bi oni to mogli snimati i objavljivati. Ideja je rođena - Ryanovi roditelji su mu u ožujku 2015. otvorili YouTube kanal. Svakodnevno su snimali i objavljivali nove videozapise. Video u kojem dječačić otvara ogromna jaja iznenađenja s preko stotinu igračaka postao je viralan te trenutno ima preko 800 milijuna prikaza.

Ryan od tada redovito pregledava i oduševljeno komentira nove igračke i prehrambene proizvode za djecu, a njegov kanal danas ima preko 10 milijuna pretplatnika te mjesečno, samo od oglašavanja, zarađuje oko milijun dolara. Nakon što ih pregleda, Ryan većinu igračaka daruje lokalnoj dobrotvornoj organizaciji.

Radno mjesto - YouTube kanal

Otkako je pokrenut 2005. godine, YouTube je postao savršena platforma za brzo lansiranje novih internetskih zvijezda koje od sponzoriranih videozapisa i oglašavanja na svojim kanalima masno zarađuju.

Prema Forbesovoj listi u 2017. na svom je YouTube kanalu najveću zaradu imao 26-godišnji Daniel Middleton (DanTDM), koji ovu godinu završava bogatiji za 16,5 milijuna dolara. YouTuber, poznat kao TheDiamondMinecart, objavljuje dnevne recenzije i videozapise o igri Minecraft. Drugi po zaradi je 25-godišnji Evan Fong (VanossGaming), koji je okrenuo 15,5 milijuna dolara, objavljujući na YouTube kanalu komične spotove o video igricama te montaže u kojima su sati i sati igranja sažeti u kompaktan video složen od smiješnih trenutaka.

novac

Internet

YouTube

zarada

slava

kanal

RyanToysReview

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter