Život piše najljepše romane

Išli su zajedno u školu, ali su se zaljubili i vjenčali nakon 50 godina


Valerija Bebek
09.01.2018.08:00
Išli su zajedno u školu, ali su se zaljubili i vjenčali nakon 50 godina
Facebook

sažeto

Dvoje Sarajlija nakon završetka srednje škole krenuli su različitim životnim putevima, ponovno su se susreli na 50. obljetnici mature


Valerija Bebek
09.01.2018.08:00

Išli su zajedno u razred u osnovnoj i srednjoj školi, nakon čega se nisu vidjeli 50 godina. Prvo su se povezali na Facebooku, zatim su se na proslavi obljetnice mature vidjeli. Dvoje udovaca iz Sarajeva Zdravka Gutić i Momir Momo Knežević odlučili su se vjenčati i to u Novoj Kaledoniji,udaljenom otočju koje se nalazi u Melaneziji udaljenom 1500 kilometara istočno od Australije.

Njihova ljubavna priča dirnula je susjedstvo. Na drugom kraju svijeta prvo je završio Momir, koji je iz Queenslanda odselio u Novu Kaledoniju gdje je prihvatio mjesto direktora Projekta izgradnje velike brane na tom otočju. "Niti sekundu nisam dvojio, privučen stilom života više nego materijalnom dobiti", rekao je Momir u razgovoru za Fenu, piše Avaz.ba.

Djeca su odrasla i osnovala svoje obitelji, a on je postao udovac i ostao sam. "Iz depresije me izvukla savjest u poslu jer je trebalo okončati gradnju najveće brane u mojoj karijeri, a još više od toga, osjećaj odgovornosti prema djeci i unucima. A onda je došlo do susreta s mojom školskom drugaricom Zdravkom", kazao je Momir. Prvo su se povezali na Facebooku, zatim su se vidjeli 2014. na obljetnici mature. Iduća prijateljska kava dogodila se 2016. u Sarajevu. Dvoje starih školskih kolega ispričali su jedno drugome o životnim putevima, oboje su bili udovci.

Nastavili su druženje u prijateljskom tonu, sve dok Momir nije kroz šalu predložio da probaju zajedno živjeti, što bi značilo Zdravkino preseljenje u Novu Kaledoniju. "To je bio za mene šok, jer to više nije ličilo na šalu", kazala je žena i napomenula kako se takvu odluku nije mogla donijeti lako jer je 14 godina živjela sama nakon smrti muža.

"Onda mi je Momo naveo razloge zašto bi trebali biti zajedno i vjenčati se ako vidimo da možemo zajedno. Vremena za razmišljanje nije bilo puno, jer se on morao vratiti. Odlučila sam riskirati", prepričala je Zdravka. Njihova djeca prihvatila su odluku svojih roditelja.

"Dolazak na Pacifički otok udaljen 18.000 kilometara bio je kao dolazak u turističku razglednicu. Zajednički život, relaksirajuća atmosfera dovela je do toga da se razvila i ljubav koja je rezultirala egzotičnim vjenčanjem. I evo trajemo i lijepo nam je zajedno. Sve je ipak ljepše u dvoje", prepričala je Zdravka.

ljubav

Sarajevo

par

Nova Klaedonija

Podijeli članak