Video: Od bankara do žene zmaja

'Kad sam saznala da imam HIV koji sam dobila u silovanju, odlučila sam da neću umrijeti dok izgledam kao čovjek'


Valerija Bebek
24.09.2018.17:00
'Kad sam saznala da imam HIV koji sam dobila u silovanju, odlučila sam da neću umrijeti dok izgledam kao čovjek'
Facebook

sažeto

Životna priča transrodne žene koja za sebe tvrdi da je mješanac vrsti: čovjeka i zmaja


Valerija Bebek
24.09.2018.17:00

Od bankara i oca postao je žena zmaj, doslovno. Eva Tiamat Medusa (57) je transrodna žena koja je modificirala tijelo kako bi postala zmaj. "Ja sam trans-vrsta, reptilian, i nazivam se reptoidom, dijelom dam čovjek, a dijelom reptilian", piše na službenoj Facebook stranici.

Eva Tiamat rođena je kao Richard Hernandez u okrugu Maricopa u Arizoni. Richard je bio zaposlen na uredskom poslu, punih 15 godina radio je kao bankar u Chase banci. Ima sina tinejdžera. Kada je krenuo u promjenu tijela radio je u dva smjera, jedan je da od sebe napravi ženu, a drugi je da od sebe napravi čovjeka-zmaja.
Danas joj je puno ime Eva Tiamat Baphomet Medusa, ili jednostavno Tiamat. To je ime zmaja iz video igre.

Dala je više od 440.000 kuna za operacije i trasnformaciju. Uklonila je nosnice i uši, a bjeloočnice su joj obojene u zeleno. Tiamat više ne liči na čovjeka. Ima osam rogova na glavi, gotovo svi zubi su joj izvađeni, u procesu je tetoviranja cijelog tijela od glave do pete, jezik joj je rascijepljen.

Facebook

"Njezine ljuske, tetovaža koja joj prekriva lice i tijelo - modelirane su prema šarama teksaške čegrtuše. Tiamat je kao dijete napuštena u pustinji. Čegrtuše su puzale pijeskom oko nje i postale su joj simbolične roditeljske figure", piše novinarka Viceovog Broadlya koja je imala veliku želju upoznati se s Tiamat. Novinarka Diana Tourjée provela je neko vrijeme u Hustonu sa ženom zmajem i saznala kako je Tiamat u svom životu proživjela diskriminaciju, zlostavljanje i seksualno nasilje, kao i da joj je cijeli život pun nepravdi za koju su krivi ljudi.

"Zato se s vremenom prestala identificirati s našom vrstom. Otvorila mi se o silovanju koje je doživjela i kasnijom dijagnozom HIV-a. Shvatila sam: Zašto bi Tiamat uopće željela biti čovjek, ako su joj ljudi to napravili?", piše novinarka.

Screenshot Youtube

"U djetinjstvu sam bila izgnana iz obitelji, jer sam bila otvoreno gay. Nisam znala što znači mučiti se s rodnim identitetom, Od svog prvog razreda znala sam da sam drugačija. Nisam znala da je to kriza rodnog identiteta", kazala je Tiamat. Njezina biološka obitlej ju je napustila, a očuh je bio nasilan. S napunjenih 18 godina tada kao Richard, došla je u Huston u potrazi za majkom. Mama ga nije htjela primiti niti upoznati, to je saznao stojeći uz telefonsku govornicu. Čovjek koji mu je ponudio pomoć i pozvao kod sebe doma, cijelu noć ga je sa svojim partnerom silovao.

U međuvremenu se zaposlio u banci i postao otac, no 1997. dijagnosticiran mu je HIV, tada je napustio bankarstvo. Zarekao se sam sebi da neće umrijeti izgledjaući kao čovjek. Zbog svega što je prošao pati od PTSP-a i do kraja života mora piti lijekove.

Doslovno je odbacila ljudsku kožu u kojoj je rođena i ostavila je cijeli ljudski rod iza sebe. Nije to napravila iz zlobe iako je bila traumatizirana i ljuta. Kazala je za sebe da nije bila uvijek dobar otac svom sinu, zbog čega žali. No, jednostavno nije mogla više živjeti u ljudskom tijelu, ali nakon što se izmijenila sada može živjeti pored nas.

"Tiamat mi je pokazala dom, zatim me odvela u taco restoran gdje svako jutro doručkuje. Stranci joj stalno prilaze radi snimanja selfija koje onda objavljuju na društvenim mrežama. Oduševljava ljude. Nekima je možda strašna, ali ona pršti tolikom pozitivnom energijom da često privlači ljude", opisala je novinarka. Posebno je vole djeca, jer za njih je Tiamat bajka koja je upravo oživjela u stvarnom svijetu.

Završni dodiri na njezinom zmajskom izgledu su definitivno rascjep na jeziku, metalne kandže i dim koji izlazi iz njezinog zmijskog nosa. Pomoću promjene svog tijela Tiamat je uspjela nadići najstrašnija iskustva u životu - od napuštanja kao dijete do silovanja i zaraze HIV-om - i dalje živjeti sretno i puna nade.

Na pitanje kako joj je to uspjelo rekla je: "Izgubljen si jedino ako si dopustiš biti izgubljen. Potrebna je ljubav prema samom sebi i to prava vrsta ljubavi, koja prelazi onu granicu koju svi mogu shvatiti. Zaslužujete bolje, i ako to bolje nije oko vas, morate pronaći što je to. No prvo to morate naći u sebi."

Facebook

 
 
 
View this post on Instagram

Tonight I'm performing in benefit show for charity to help save Casa Anandrea Community shelter in Houston Texas that caters to transgender the transgender Community specifically to homeless a transgender women and our teen homeless trans fault as well the center is on the verge of closing so we are trying to raise funds to help keep the center from closing because that would be really bad for the community as it would also mean that transgender women who seek help and who need a place of Refuge won't have it they will be literally on the streets where they will be at risk of being in danger. If you'd like to attend it's at Numbers Houston on Westheimer. #numbershouston

A post shared by Tiamat Dragon Lady (@tiamatdragonlady) on Jun 28, 2018 at 6:05pm PDT

100posto bizarno

transrodna osoba

dragon lady

žena zmaj

Eva Tiamat Medusa

body modification

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter