ATELJE NA OTVORENOM

Kipar Nikola Faller gostuje u zagrebačkom Art Parku, opet će raditi skulpture od slame


Vid Barić
13.06.2017.15:40
Kipar Nikola Faller gostuje u zagrebačkom Art Parku, opet će raditi skulpture od slame

sažeto

Faller stvara nove radove uživo tijekom dana te će proširiti kolekciju gigantskih skulptura od slame u Art Parku koje je izradio prošle godine


Vid Barić
13.06.2017.15:40

Po mnogima najljepši zagrebački park čija su ležerna ljetna druženja uz dozu umjetnosti postala dio svakodnevice brojnih Zagrepčana i turista - Art Park, u utorak i srijedu postaje atelje na otvorenom. Na lokaciji između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta ponovno gostuje osječki kipar Nikola Faller sa svojom udrugom Slama, a novim radovima, koje će stvarati uživo tijekom dana, pridonijet će proširenju kolekcije gigantskih skulptura od slame u Art Parku.

Zahvaljujući prošlogodišnjem gostovanju osječkog majstora i zagovornika ovog specifičnog umjetničkog materijala, Zagreb je dobio svoju prvu skulpturu od slame. Njegov ponovni dvodnevni dolazak u metropolu na drugo izdanje Art Parka bio je logičan nastavak suradnje koja je izazvala pažnju brojnih prolaznika.

"Drago mi je što po drugi puta gostujem u Art Parku sa slamom. Krenuo sam u izradu tri monumentalne skulpture koje će biti postavljene na padini. Prva predstavlja nekakvu čudnovatu karnevalsku figuru ili višemetarsku lutku, svojevrsno strašilo koje bi trebalo manje plašiti, a više razveseljavati posjetitelje. U planu je i velika ptica kao i jedna apstraktna forma. Nadam se da ćemo kreativnu suradnju nastaviti i da će netko iz ekipe Art Parka posjetiti ovogodišnji Slama - Land art festival koji u kolovozu organiziramo po 12. put u srcu Baranje”, izjavio je Nikola Faller ovim povodom.

Više o jedinstvenom i višestruko nagrađenom festivalu Slama Land Art potražite ovdje, a Nikolu možete posjetiti u njegovom privremenom Art Park ateljeu danas (13.6.) te sutra (14.6.) u jutarnjim satima.

art park

kipar

Nikola Faller

Slama Land Art

Podijeli članak