Je li ovo kraj velike ljubavne priče?

'Klepetana nema već četiri dana, star je i bolestan, mislim da umire. Malena od tuge gladuje otkad je otišao'


Lada Novak Starčević
22.04.2019.19:00
'Klepetana nema već četiri dana, star je i bolestan, mislim da umire. Malena od tuge gladuje otkad je otišao'
Danijel Soldo / CROPIX

sažeto

Stjepan Vokić, koji brine o Malenoj, rekao nam je da je njegov Klepo, kako ga odmilja zove, bio jako umoran kad se ove godine vratio s juga


Lada Novak Starčević
22.04.2019.19:00

Nekoliko dana ranije nego što je uobičajeno rodan Klepetan 19. ožujka se vratio svojoj družici Malenoj u Brodskom Varošu. Njihova ljubavna priča koja se odvija u gnijezdu na dvorišnoj zgradi škole dobila je tako ove godine sedamnaesti nastavak.

No, iz Slavonije proteklih dana dolaze loše vijesti.

Sin umirovljenog domara škole Stjepana Vokića, koji brine o Malenoj, objavio je na Facebooku šokantnu tvrdnju.

'Ako niste znali, pravi Klepetan se vjerojatno nije vratio. Ova roda se ponaša čudno, došao je jesti i onda ga nije bilo dva dana. Malena je vjerojatno frustrirana pa je uništila dva jaja. Čak je demolirala gnijezdo, ne potpuno, ali novi materijal koji je on donio. Moj tata misli da je Klepetan star te da je uginuo. I ja vjerujem da ovo nije on', napisao je Dario Vokić. 

Danijel Soldo / CROPIX

Nakon što je izazvao brojna pitanja, nama nije htio ništa komentirati. Gospodin Stjepan Vokić zato je bio rječitiji.

100POSTO KOMENTAR Da su Klepetan i Malena ljudi, ne bi bili ljubavna priča, nego drama sa stravičnim završetkom

"Ma to su gluposti! Naravno da je i ove godine došao Klepetan. Ja znam da je to on, zagrlio sam ga kad je došao, kao što uvijek radim. Prvi bih javio vijest da je drugačije", rekao nam je.

Ove godine neće biti Maleninih ptića

Objasnio je da je njegov Klepo, kako ga odmilja zove, star i jako bolestan. Kaže da ga nema od 18. travnja. On obilazi okolicu i traži ga, a i poznanike je zamolio da pogledaju na mjestima gdje bi se mogao skloniti.

To je zakon prirode. On je svoje obavio. Bio je već jako umoran lani kad je trebao ići na jug. Činilo mi se kao da ne želi. Otkad je sad otišao, Malena gladuje od tuge. Ja joj ložim, čistim ju. Ona je meni sve.

Mladih ptića ove godine neće biti. Bilo je hladno pa su se jaja smrzla. Ostala su dva, a jedno je ispalo mućak.

Danijel Soldo/CROPIX

"I bolje da je tako. Malena ih je 66 othranila. Vrijeme je za odmor. I ja sam već star, nemam novaca za hranu. Evo i sad sam na pecanju. Dolaze mi na večeru dva njihova potomka pa im dajem ribe. Jedan ima dvije, a drugi četiri godine", priča nam Stjepan, uz nadu da će saznati što se zbilo s Klepetanom. Sad mu je, kaže, najvažnije da njegova Malena bude dobro.

ljubavna priča

Klepetan

rode

Malena

Brodski Varoš

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter