Oglas posvađao Hrvatsku

Traže dadilju za tek rođenu bebu dok oni spavaju: 'Koji ste ku*ac radili dijete kad ne možete podnijet žrtvu u vidu neprospavanih noći?'


Dolores Drvodelić
29.11.2017.13:45
Traže dadilju za tek rođenu bebu dok oni spavaju: 'Koji ste ku*ac radili dijete kad ne možete podnijet žrtvu u vidu neprospavanih noći?'
Profimedia, screenshot

sažeto

Na Facebooku je osvanuo jedan oglas za dadilju, a onda je krenula lavina komentara


Dolores Drvodelić
29.11.2017.13:45

Među oglasima za posao na Facebooku osvanuo je i jedan za posao dadilje. U njemu stoji kako je potrebna dadilja za radno vrijeme od 23 sata do sedam sati ujutro, a lavina u komentarima nastala je nakon što je oglas podijelila grupa "Dnevna doza prosječnog Dalmatinca".

"TRAŽI SE DADILJA - Tražimo dadilju koja bi povremeno u noćnim satima čuvala bebu staru dva tjedna (npr od 23h do 7 sati ujutro). Beba se budi svaka 2-3 sata. kad se probudi trebalo bi je nahraniti i uspavati, i eventualno promijeniti pelenu. Roditelji bi za to vrijeme bili u stanu, ali trebali bi se odmoriti tj. odspavati dok dadilja čuva bebu."

Screenshot/Facebook

Oglas je komentatore podijelio na one koji smatraju kako netko tko je nespreman na noćno dežurstvo uz bebu, djecu nije trebao ni imati i one koji misle kako je i za bebu bolje da roditelji budu što odmorniji.

"Koji ste k radili dite kad ne požete podnit žrtvu u vidu neprospavanih noći? Šta će tek bit kad naraste i počnu pravi problemi?", pitala se jedna komentatorica, na što joj je druga odgovorila kako "većina žena nema realnu sliku o bebama".

Zaključile su kako se "o ružnim i teškim aspektima mačinstva ne priča", odnosno, kako je to "tabu tema".

Neki su se prisjetili kako zapravo većina majki ima neku vrstu pomoći, a k tome i "neplaćenu", ciljajući na bake i svekrve, koje se na mjesec ili dva useljavaju novopečenim majkama.

"E tooooo, svi pljuju a (skoro) svima su mame/svekrve/bake odgojile djecu. Jbte, možda žena radi ujutro, možda je bolesna, možda jednostavno nema snage, nismo svi isti...strašno..."

Čitavu raspravu možete pročitati ovdje.

Facebook

beba

oglas

dadilja

Podijeli članak