VIDEO: Za Osječanku je nebo granica

Kristina je bila siromašna konobarica, a sad milijuni Amerikanaca slušaju njezine savjete o roditeljstvu


Lada Novak Starčević
14.06.2018.08:00
Kristina je bila siromašna konobarica, a sad milijuni Amerikanaca slušaju njezine savjete o roditeljstvu
Screenshot/YouTube

sažeto

'U Hrvatskoj mi se najviše sviđa orijentiranost na obitelj i važnost zajednice. To pokušavam prenijeti svojoj djeci', kaže vlogerica


Lada Novak Starčević
14.06.2018.08:00

"Iako već godinama živim u Americi, Hrvatska će uvijek biti moj dom. Volim njenu kulturu, ljude i hranu. Preplave me emocije uvijek kad dođem", iskrena je Kristina Kuzmić (39), poznata vlogerica čiju stranicu na Facebooku  prati više od dva milijuna ljudi (polovica stanovnika Hrvatske!), a njezin kanal na YouTubeu ima 101.000 pretplatnika.

Rodila se u Osijeku, odakle je doselila u SAD tijekom Domovinskog rata. Njena obitelj se nakon nekoliko godina vratila kući, a ona je odlučila ostati. Prošla je, priznaje, teško razdoblje, financijski i emocionalno jer se razvela i ostala samohrana majka s dvoje djece. Zarađivala je kao konobarica. 

No, onda se desio preokret. Prije šest godina pobijedila je u prvom izdanju emisije 'Your OWN show' koju je producirala TV mreža Oprah Winfrey. Otada se njezina popularnost širi nevjerojatnom brzinom.

Na početku showa Hrvatica je bila tek jedna od 20 tisuća sudionika koji su slavnoj voditeljici poslali svoj prijedlog za vlastiti show. Tada se šalila kako bi bila presretna da ju je Oprah zaposlila da joj čisti kuću, a to da joj da show, bilo joj je nezamislivo. Evo kako je sve počelo:

Nakon što se okušala u kulinarstvu, počela je snimati vlogove o roditeljstvu.

Išla sam korak po korak vjerujući da me iza ugla čeka nešto bolje, kaže mama troje djece, koja sebe ne vidi kao life coacha, već kao normalnu ženu koja se bori sa životom poput svih ostalih, ali je spremna svoja iskustva podijeliti s drugima i biti ranjiva javno.

Neki od mojih sljedbenika su mi u više navrata rekli da me smatraju svojom prijateljicom koja ih razumije te da gledaju moje video prikaze kako bi se ohrabrili i potvrdili svoje roditeljstvo. Jako mi se to sviđa! Svi mi samo želimo znati da smo normalni te da nismo sami u našim borbama.

Glumila je kao dijete, studirala je glumu i na fakultetu. Sada više ne želi glumiti, ali, kaže, još uvijek voli 'izvoditi'.

"Uvijek sam se osjećala nekako udobno i prirodno pred velikim slušateljstvom, tako da sam oduvijek znala da će moja savršena karijera uključivati neku vrstu pozornice", kaže Kristina.

Na pitanje ima li ičega što njoj ne ide od ruke smije se i uzvraća:

"Ima mnogo toga u čemu sam loša! Mnogo! Mogla bih napisati dugu listu, ali u svom nastojanju da budem bolja prema sebi (znam biti vrlo okrutna prema sebi), odlučila sam se usredotočiti na ono u čemu sam dobra. Ja čvrsto vjerujem da svatko od nas može ponuditi nešto veliko. Problem je u tome što se zakačimo na negativno pa nas to omete u onom pozitivnom što možemo ponuditi svijetu".

Drugi muž joj je golema podrška u poslu, a posao prije svega prilagođava rasporedu svoje troje djece.

"Dok je u Americi sve užurbano i odnosi su površniji, u Hrvatskoj mi se najviše sviđa orijentiranost na obitelj i važnost zajednice. To pokušavam prenijeti svojoj djeci", kaže Kristina.

SAD

vlogerica

Kristina Kuzmić

life coach

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter