Na snazi im je jedan od strožih zakona

Legalna marihuana je zapravo dobra, objavile su njujorške vlasti


100posto
20.06.2018.08:25
Legalna marihuana je zapravo dobra, objavile su njujorške vlasti
Reuters

sažeto

Opsežna studija je pokazala dobar utjecaj marihuane nadmašuje njezine negativne učinke


100posto
20.06.2018.08:25

Iako se vlasti u New Yorku protive uporabi marihuane, novo istraživanje njihovog ministarstva zdravstva preporučit će legalizaciju uporabe marihuane u rekreacijske svrhe.

"Shvatili smo da pozitivne stvari nadmašuju negativne, izvješće preporučuje reguliran i legalan program distribucije marihuane koji bi bio dostupan punoljetnim osobama u državi New York. Uzevši u obzir široki spektar pitanja, od dobi dozvoljene za konzumaciju, utjecaja na vožnju te proizvodnju i distribuciju, zaključeno je da bi se legalna marihuana moga mogla distribuirati u cijeloj državi", kazao je povjerenik za zdravstvo Howard Zucker piše Vice.

New York ima stroge zakone koji reguliraju marihuanu, pogotovo za liberalnu državu, čak se i marihuana za medicinske svrhe strogo kontrolira, a pacijenti mogu koristiti proizvode koji se ne puše. U prijedlogu reforme zakonodavstva navodi se da će i evidentirani ovisnici moći dobiti recepte za medicinsku marihuanu.

Objava koju je Zucker izdao oko pune legalizacije razlikuje se od dosadašnjih inicijativa, jer dolazi od administracije guvernera Andrewa Cuoma, koji je gorljivi zagovornik zabrane marihuane.

Odvojeno od ovog prijedloga njujorška policija planira olabaviti restrikcije na pušenje marihuane u javnosti. Gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio kazao je kako želi da policajci izdaju opomene i pozive na sud, umjesto uhićenja u slučajevima pušenja u javnosti.

Marihuana

New York

trava

newsletter

Prijavite se na Newsletter