Nije zlato sve što sija

Loto milijunaši od nevjerojatnog bogatstva do potpune propasti


Valerija Bebek
13.06.2017.13:25
Loto milijunaši od nevjerojatnog bogatstva do potpune propasti
The Lotto life

sažeto

Sedmero novopečenih bogatuna na različit se način nosilo s ogromnim bogatstvom koje su dobili preko noći


Valerija Bebek
13.06.2017.13:25

Ponekad svi sanjarimo o tome da osvojimo jack pot na lutriji, jer mislimo kako će nam se život pretvoriti u bajku. No, velika lova donosi i velik probleme, Bright Side je prikupio nekoliko priča o različitom ljudima koji su zahvaljujući nevjerojatnoj sreći preko noći postali jako, jako bogati.

Karl Crompton, 92 milijuna kuna

Osvojio je ogroman iznos, 1996. i postao meta paparazzija. Karl Crompton je izgledao kao playboy i vodio je život poput rock zvijezde, kupovao je luksuzne predmete i priređivao divlje zabave. Proglašavali su ga Romeom i najpoželjnijim neženjom u medijima.

Vjerojatno bi potrošio sav novac da nije malo razmislio i ostatak novca uložio u tržište nekretnina, što je na kraju udvostručilo njegovo bogatstvo. Sada je oženjen za školsku kolegicu, žive u svojoj kući i sretni su.

Reuters

Mickey Carrol, 85 milijuna kuna

Smetlar iz Škotske, osvojio je 2002. više od 85 milijuna kuna, tada je imao 19 godina. Nakitio se debelim zlatnim lancima, kupio je elitni dvorac s bazenom za šest milijuna kuna i počeo pripremati divlje zabave. Tako su jednom njegovi prijatelji ispaljivali čelične kugle, i oštetili 32 automobila.

Nakon nekoliko godina novca je nestalo, morao je prodati svoj uništeni dvorac za sedam puta manju cijenu kako bi platio dugove. Mickey sada ponovo radi kao smetlar i povremeno radi sitne popravke. "Za ničim ne žalim", rekao je.

David Ashcroft, više od 100 milijuna kuna

Restaurator namještaja David Ashcroft (30) također je postao jedan od najpoznatijih britanskih srećkovića, no zbog potpuno drugih razloga. Nakon što je osvojio glavni zgoditak na lutriji 1997., nije promijenio niti jednu stvar u životu.

Jedino što si je priuštio od osvojenog novca je kamion koji mu je koristio za posao, bio je to Mitsubishi sedan, roditeljima je kupio prikolicu, a popravio je i verandu ispred kuće. Ferrari koji je kupio poklonio je rođacima. Novinari su Ashcrofta prozvali tajnim milijunašem i sve ovo vrijeme pažljivo prate kako troši novac. Posljednja vijest iz 2013. otkrila je kako je milijunaš promijenio prozore na kući.

Reuters

Jane Park, osam milijuna i 300 tisuća kuna

Djevojka je najmlađa osvajačica lutrije ikad, dobila je zgoditak kada je imala 17. Jane je odmah krenula u potrošnju i kupovinu, no nakon četiri godine kaže da mora tužiti menadžment lutrije. Djevojka je morala angažirati zaštitare zbog mnogih kritičara koji su joj prijetili. "moj život je mogao biti 10 puta bolji da nisam to osvojila", rekla je Jane.

Brad Duke, milijardu i 440 milijuna kuna

Bio je bogat i prije dobitka, Brad Duke iz Idahoa, držao je pet franšiza fitness centara. Kada je 2005. godine osvojio lutriju, rekao je kako će s ogromnom svotom novca pomagati drugima. Odlučio je povećati zgoditak na milijardu dolara i pomagati drugima.

Održao je obećanje uložio je u obveznice, nekretnine dok još vodi posao u svojim teretanama uz što se bavi dobrotvorim radom. Iako je udvostručio dobitak nije još došao do iznosa od milijardu dolara. "Htio bih učiniti pravu stvar s ovim novcem i svoje iskustvo podijeliti s drugima", kazao je zašto želi napisati knjigu o svom životu.

The Lotto life

Peter Lavery, 83 milijuna i 500 tisuća kuna

Iako je bio jednostavan vozač autobusa, Peter iz Belfasta izvukao je najviše od svog novca. Pokrenuo je nekoliko poslova, a najpoznatija je destilerija Cooley Whiskey Distillery - prva u Belfastu nakon 75 godina. Uz nju otvorio je kušaonicu i ogroman restoran.

Petar proizvodi Danny Boy, odličan irski viski. "Radim više nego što sam radio prije dobitka. Ali sam sretan, a moja destilerija je kao drugi dobitak na lotu", kazao je Peter.

Andrew J. Whittaker Jr., dvije milijarde i 67 milijuna kuna

Kada je osvojio ogroman iznos na lutriji, za Whittakera su svi mislili kako će povećati svoje bogatstvo. Vodio je građevinsku tvrtku, kojoj je jako dobro išlo. Isprava je sve išlo dobro, dao je 10 posto svog dobitka dobrotvornim udrugama, kupio je kuću i auto prodavačici od koje je kupio srećku.

No tada su proradili Jackovi unutarnji demoni. Počeo je piti i kockati, gubio je ogromne količine novca. Lopovi su mu ukrali pola milijuna dolara iz automobila. Zatim je netko ispraznio njegov bankovni račun tako što su krivotvorili čekove. Kuća mu nije bila osigurana, a 2016. izgorjela mu je do temelja. U četiri godine Whittaker je potrošio sve bogatstvo, a ostao mu je dug u kasinu od desetak milijuna kuna.

Reuters

bogatstvo

lutrija

loto

jack pot

Podijeli članak