Foto: Ima bolji posao od vas

Maca mišepaziteljica u hotelu radi ono što voli, ima stalan posao, stan i hranu, ravnopravna je sa svim kolegama


Valerija Bebek
12.10.2018.08:00
Maca mišepaziteljica u hotelu radi ono što voli, ima stalan posao, stan i hranu, ravnopravna je sa svim kolegama
Instagram

sažeto

U hotelu na Islandu svojoj četveronožnoj kolegici napravili su i iskaznicu


Valerija Bebek
12.10.2018.08:00

Ako se borite s mišlju da ste fulali izbor karijere, ovaj vam članak neće pomoći. U njemu predstavljamo pravog profesionalca, točnije profesionalku zaposlenu u islandskom hotelu Fosshótel Hellnar na poluotoku Snæfellsnes. Taj pusti poluotok ima jako malo stalnih stanovnika, a među njima je i mačka imena Pál Dánielsdóttir. Zovimo je Pál. A maca nije samo ukras i razbibriga ona ima stalno zaposlenje kao hotelski mišepazitelj.

Nije nikakva šala, piše lokalni portal Guide to Iceland Pál je čak dobila i zaposleničku iskaznicu. Na kartici piše, njezino puno ime, i pozicija hotelski mišepazitelj (oni su to na engleskom nazvali Hotel Mousekeeper). Kao što i sam naziv pozicije ukazuje - ova mačka brine da miševi ne prilaze hotelu.

Instagram

Vlasnici najnovijeg hotelskog zaposlenika je mađarski par Dániel Puskás i Zsuzsi Szabó svojoj su maci otvorili službeni Instagram.
Dániel i Zsuzsi u Island su došli 2006., otkada rade u hotelima, a skrasili su se u ovom posljednjem u kojem je i njihova maca dobila posao. Pa tko ne bi ostao na takvom radnom mjestu?

ž"Ona je tako strastvena lovkinja miševa da nije dolazilo u pitanje, morala je dobiti svoju radnu iskaznicu", kazao je Dániel. Kako tvrde predstavnici Fosshótela svi zaposlenici imaju jednak tretman. "Pokušavamo stvoriti zabavno i pozitivno ozračje za zaposlenike i za goste. Ovo je pokusna pozicija za sad, no ako sve dobro prođe, otvoreni smo za dodavanje još mišepazitelja."

Instagram

Instagram

Instagram

Island

hotel

maca

mišepaziteljica

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter