Video: 'Moja učiteljica zove se nada'

Mali bolesnici koji leže na intenzivnoj njezi, primaju kemoterapije i prolaze bolne preglede žele učiti. Oni su naši heroji!


Valerija Bebek
01.12.2017.21:05
Mali bolesnici koji leže na intenzivnoj njezi, primaju kemoterapije i prolaze bolne preglede žele učiti. Oni su naši heroji!

sažeto

Humanitarnom akcijom se želi djeci olakšati bolničke dane tako da uz pomoć učiteljica osnovne škole Izidora Kršnjavoga savladavaju nastavu kroz personaliziranu ''Školu u bolnici'


Valerija Bebek
01.12.2017.21:05

Djeca koja se liječe u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj i u Klinici za tumore, unatoč svojim teškkim bolestima redovito pohađaju nastavu. Naime, učiteljice dolaze u njihove bolničke sobe i predaju im sve ono što i njihovi vršnjaci uče u školi.

Moja učiteljica zove se nada, akcija je kojom se želi olakšati teško bolesnoj djeci mnogobrojne bolničke dane tako da uz pomoć učiteljica osnovne škole Izidora Kršnjavoga savladavaju nastavu kroz personaliziranu ''Školu u bolnici''.

Više o akciji pogledajte u videu:

"Akcijom i kupnjom pametnih ekrana i prijenosnih računala želimo djeci olakšati boravak u bolnici, pomoći im u premošćivanju izdvojenosti iz njihove sredine, olakšati i uljepšati bolničke dane. Ovaj ipak nadstandard za naše prilike naši heroji zaslužuju jer oni dok leže na intenzivnoj njezi, primaju kemoterapije i prolaze ostale teške i bolne preglede žele učiti. Neka njihov primjer bude motiv svim učenicima u našoj lijepoj zemlji", rekla je Lidija Sosa Šimenc, ravnateljica škole Izidor Kršnjavi.

Začetnik ove humanitarne akcije je Rotary club Zagreb 1242, te je u suradnji s Osnovnom školom Izidora Kršnjavoga i Klinikom za dječje bolesti pokrenuo akciju. Nakon mjesec dana mogućnosti poziva na donatorski broj 060 9004, akcija će kulminirati svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije i Olivera Dragojevića 22. prosinca 2017. u KD Vatroslava Lisinskog.

Koncert će imati direktan prijenos putem nacionalne televizije, s uključenim popratnim televizijskim programima i Call centrom u kojem će na pozive građana odgovarati osobe iz javnog života.

humanitarna akcija

Moja učiteljica zove se nada

Podijeli članak