Marina Krleža otvoreno

'Masturbiram od četvrte godine, imam jako dobar cyber seks i ne želim se seksati samo s jednom osobom'


100posto
23.05.2018.18:00
'Masturbiram od četvrte godine, imam jako dobar cyber seks i ne želim se seksati samo s jednom osobom'
Cropix

sažeto

Posljednje dvije godine nema partnera jer niti jedan dosadašnji nije joj dopuštao otvorenu vezu


100posto
23.05.2018.18:00

"Jedan je mudar čovjek rekao: 'Ako pet dana u tjednu jedeš srdele, za vikend će ti se jesti kavijar. Ali paradoks je da ako pet dana u tjednu jedeš kavijar, zaželjet ćeš se srdela.' Seksualno smo raznolika bića i tu bismo raznolikost trebali moći realizirati što je više moguće. Smatram da smo emotivno uglavnom monogamna bića, no tjelesno poligamna, dakle ljudi nisu stvoreni samo za jednog seksualnog partnera. Po meni je prirodno da kada imaš želju za seksualnom promjenom, da je i realiziraš", rekla je Marina Krleža (40) na zadarskom predavanju u sklopu 'Dana seksualnosti' u organizaciji studenata psihologije.

Pokretačica portala Seksoteka  priznala je da masturbira od svoje četvrte godine. Kaže da već deset godina prakticira 'jako dobar cyber seks', prenosi Zadarski.hr.

"Znala sam imati po sedam cybera dnevno, a iskustvo mi govori da ga muškarci prakticiraju više nego žene. Ženska je masturbacija tabuizirana i žene malo o njoj govore. Ja sam prva u Hrvatskoj jasno i javno rekla da masturbiram, pišem i kolumnu o tome. Ne smatram da ženske masturbacije ima manje, samo možda žene nemaju dovoljno hrabrosti izreći to naglas", kaže Krleža.

Posljednje dvije godine nema partnera jer niti jedan dosadašnji nije joj dopuštao otvorenu vezu.

"To je veza lišena posesivnosti, istražujete sebe i svoju seksualnost... To je iskren odnos, to nije preljub, koji ne podržavam, a uočavam da je vrlo čest obrazac ponašanja u vezama nad kojim se nitko ne zgraža, dok se nad otvorenim vezama zgražamo", objasnila je.

Bivši partneri su joj dozvoljavali samo cyber seks, tj. seks s drugima preko ekrana i mobitela, no ne i uživo.

"Na koncu smo prekinuli vezu jer ja ne mogu živjeti tako da netko upravlja mojim životom, pokoravati se društvenim konvencijama, ne želim imati seksualne odnose samo s jednom osobom, oslobođena sam i voljela bih kada bi i drugi na isti način preispitivali sebe i svoju seksualnost. Poštujem i tuđe izbore, no mislim da je naša istinska priroda da preispitujemo i istražujemo", kaže Krleža, a prenosi Zadarski.hr.

seks

Seksoteka

Marina Krleža

poligamija

cyber seks

monogamija

newsletter

Prijavite se na Newsletter