JESTE LI ZNALI

Mlade Hrvatice i Hrvati u vrhu liste zemalja gdje se najranije gubi nevinost, uz bok Austrijancima i Česima


Tomislav Kukec
13.01.2018.09:20
Mlade Hrvatice i Hrvati u vrhu liste zemalja gdje se najranije gubi nevinost, uz bok Austrijancima i Česima
Profimedia

sažeto

Istraživanje je pokazalo da mladi najranije stupaju u seksualne odnose na Islandu, gdje je prosječna dob gubitka nevinosti 15,6 godina


Tomislav Kukec
13.01.2018.09:20

Veliko Durexovo istraživanje "Face of Global Sex", provedeno u 44 zemlje svijeta, otkrilo je u kojoj dobi mladi prosječno gube nevinost. 

Prema tim podacima, Hrvatice i Hrvati svoje prvo seksualno iskustvo dožive u prosječnoj dobi od 17,3 godine. Pri tom su jednaki mladima u Austriji i Irskoj, a tek za mjesec dana "kasne" u odnosu na Čile, Belgiju i Češku. 

Istraživanje je pokazalo da mladi najranije stupaju u seksualne odnose na Islandu, gdje je prosječna dob gubitka nevinosti 15,6 godina, a dosta mladi se počinju seksati i u Danskoj (16,1) te Švedskoj (16,2 godine).

Španjolci čekaju 19 godina

S druge strane, Malezija uvjerljivo drži rekod za najstarije seksualne početnike, pa se tako nevinost u toj zemlji gubi s navršene 23 godine, a slijedi Indija s 22,9 godine. 

Općenito podaci govore kako se u azijskim zemljama nevinost gubi kasnije nego na Zapadu i u EU. Tako se prva seksualna isksutva s navršenih više od 19 godina događaju još u Singapuru, Kini, Tajlandu, Hong Kongu, Vijetnamu i Japanu...

Među europskim zemljama najkonzervativniji su, barem kada je gubitak nevinosti u pitanju, Španjolci koji također čekaju navršenih 19 i više godina za prvi seks. 

seks

istraživanje

mladi

gubitak nevinosti

Durex

Podijeli članak