opasnosti života na visokoj nozi

Mladi Kinez prodao bubreg da si kupio nekad popularni telefon, a onda ga je uništila neviđena tragedija


Robin Mikulić
14.01.2019.08:00
Mladi Kinez prodao bubreg da si kupio nekad popularni telefon, a onda ga je uništila neviđena tragedija
Profimedia

sažeto

Mladić je otišao trgovcu organima koji ga je povezao s kirurgo. Sve se činilo okej dok se situacija nije zakomplicirala te momku uništila život


Robin Mikulić
14.01.2019.08:00

Kinez Xiao Wang je imao samo 17 godina kad je odlučio prodati bubreg da bi kupio iPhone 4, koji si inače nije mogao priuštiti.

Nakon operacije Wangu je rečeno da će moći nastaviti život normalno s jednim bubregom, međutim, ostao je trajno invalid i sad je već skoro osam godina ovisan o dijalizama. 

Kobni kontakt

Tijekom 2011. godine iPhone 4 bio je statusni simbol u školama diljem Kine. Kako je dolazio iz siromašne obitelji koja mu nije mogla priuštiti ovaj skupi telefon, Wang je odlučio prodati zdrav bubreg da bi ga kupio. 

Preko sumnjivog posrednika ovaj je mladić stupio u kontakt s trgovcima organa na crnom tržištu i dogovorio prodaju bubrega za 3.200 dolara, što je bilo dovoljno novca da kupi željeni iPhone 4. 

Nije rekao obitelji dok nije bilo prekasno

Nažalost, ova odluka je upropastila život mladom Kinezu. Wang je bio uvjeren da će moći normalno nastaviti život, jer mu je i doktor koji je izveo ilegalnu operaciju rekao da neće imati posljedica po život.

Kako operacijska sala u kojoj je zahvat izveden nije bila sterilizirana, došlo je do infekcije rane. Nažalost, ni obitelj mladog Kineza nije znala za njegovu prodaju organa sve dok mu se zdravlje nije potpuno pogoršalo i više nije mogao kriti svoje zdravstvene probleme. 

Kako Wang svojim roditeljima nije smio priznati da je prodao bubreg i kako je dugo vremena držao kao tajnu, infekcija se ubrzo proširila na preostali zdravi bubreg, koji je s vremenom otkazao. Jedini način da Wang preživi je taj da bude vezan uz krevet ovisan o dijalizi.. 

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter