Krležina Seksoteka

Može li veliki penis biti problem umjesto blaženstva? Zamislite kako je penetrirati u ženu i gledati bol na njezinom licu


100posto
22.06.2019.21:00
Može li veliki penis biti problem umjesto blaženstva? Zamislite kako je penetrirati u ženu i gledati bol na njezinom licu
Boris Kovačev / CROPIX

sažeto

'Upamtite da vi niste vaš penis, kakav god on bio – velik ili mali, zaigran ili uspavan, nestašan ili miran, zločest ili dobar', poručuje Marina Krleža


100posto
22.06.2019.21:00

Zanimljiv mi je svojedobni citat iz serije Six Feed Under u kojoj Edie sklepa legendarnu rečenicu koju rado pamtim ne samo zato što je humoristična, već i zato što je zanimljivo sarkastična te mi pomaže u situacijama kad mi s nekim muškarcem odnos baš i ne ide - "Here's a poem dedicated to every guy I've ever been with: Your penis is kinda nice, too bad you're attached to it."

Penis. Taj centar svakog muškarca. Taj odvojeni dio tijela kojeg tretiramo kao posebnu osobu zato što vizualno i svakako drukčije djeluje kao zasebni entitet. Jeste li ikad primijetili da svaki muškarac ponekad svoj penis počne oslovljavati s 'on', kao da se radi o nekom mu frendu, eventualno neprijatelju? Jeste li svjesni da se svaki frajer iz neke situacije pokušao izvući rečenicama poput "Ali nisam ja kriv, to pitaj njega"?

Ako dođe do prijevare, muškarac se puno lakše može od njega distancirati kako ne bi morao preuzeti odgovornost. U ostalim situacijama, on je njegov vjerni privjesak, sviđao mu se ili ne.

Ponekad pomislim da se muškarci teže vežu za žene nego obrnuto upravo zato što su u životu previše vezani za svoj penis. Nadam se da me se zbog ove rečenice neće proglasiti okorjelom feministkinjom jer, u osnovi, volim penis kao svemirsku tvorevinu.

Darko Tomaš/CROPIX

Frojdovski sam čak pomalo ljubomorna što nikad neću iskusiti kakav je osjećaj imati ga.

Ako uđemo u psihu muškarca (ako žena uopće može takvo što u potpunosti), shvatit ćemo da penisu daje jednaku, čak i veću važnost nego cjelovitom sebi, odnosno svojoj duši.

Jer seksualno zdrav i neosvješten muškarac ne kontrolira svoj penis; njegov penis kontrolira njime, pogotovo u mladosti.

Potrebno je puno vremena i mudrosti da muškarac ovlada tim dijelom tijela i stavi ga u drugi plan, poslije svojih emocija i postojanja kao takvog. Upamtite da vi niste vaš penis, kakav god on bio – velik ili mali, zaigran ili uspavan, nestašan ili miran, zločest ili dobar.

To je samo nešto što vam je dano kao mogućnost da vas kontrolira, sve dok ne naučite biti u kontroli nad njime. Naravno, postoje muškarci koji ga nikad nisu naučili kontrolirati i otišli s ovog svijeta bez da su to učinili. Postoje oni koji su to uspjeli samo djelomično (svjesno ili nesvjesno), ali i oni koji su posve ovladali tom tehnikom.

Hajdemo sada malo dublje u psihologiju zašto je tome tako, odnosno zašto ovaj uvod možda djeluje kao infantilna subjektivizacija muškog spolnog organa. Žene, zamislite da imate dio tijela kojeg suprotni spol najviše voli samo onda kad je tvrd, dignut i duplo ili troduplo veći u odnosu na stanje u kakvom je većinu vremena.

Zamislite da vas isključivo prema performansama tog dijela tijela seksualno doživljava suprotni spol. Zamislite da se upravo vi najbolje osjećate onda kad je on dignut, čvrst i napet.

Nemate takav organ? Možda i bolje. Jer muškarci ga imaju. I koliko god im je ugodno što ga imaju, mislim da im je upravo taj organ prečesto veće opterećenje nego prednost, barem do trenutka dok ne stave sebe ispred njega.

Još kad u svemu i veličina odigra ulogu, vjerujem da stvari postaju kompleksnije.

Ženama su jedino grudi odvojene od ostatka tijela, ali svi u svakom trenutku mogu otprilke vidjeti koju veličinu imaju jer grudnjaci koji ih povećavaju više nisu toliko u modi. Čak štoviše, poznajem sve više žena koje odbacuju nositi grudnjak, što i sama u posljednje vrijeme rado prakticiram jer smatram da mi i bez grudnjaka grudi ostaju u granicama estetike i nemam se čega sramiti.

Razlika u odnosu na penis je ta što se grudi same od sebe drastično ne povećavaju i ne smanjuju – one su konstanta, ako ne računamo njihovo nabubrenje neposredno prije i tijekom ovulacije. Penis ne samo da nije konstanta, nego je sakriven puno vještije nego grudi, iako bi bilo bolje da nije.

Bilo bi bolje za žene, nikako za muškarce. Jer muškarci koji imaju veći penis time bi profitirali, a oni koji nemaju bili bi u drugom planu.

Iako je vizualno primamljivo gledati neerektirani veliki penis među nogama, ne mora nužno značiti da se radi o blaženstvu kad je erektiran.

Može li veliki penis muškarcu biti problem umjesto blaženstva? Može li mu biti balast umjesto ponosa? Može li mu biti nešto zbog čega ne može ostvariti dugoročnu vezu koliko god za njom žudio?

Može li mu biti smetnja u kvalitetnoj penetraciji bez boli u spolnom odnosu? Može li učiniti da muškarac mora birati isključivo one žene koje mogu i žele biti s njim, a ne nužno one koje mu se sviđaju? Odgovor na sva ova pitanja je, nažalost, potvrdan.

Zamislite kako je penetrirati u ženu i pritom gledati izraz boli na njezinom licu. Zamislite kako je ne moći opustiti se, kamoli zanijeti se u seksualnom odnosu. Zamislite kako je kad znate da druga strana kalkulira o tome hoćete li ju ozlijediti ako se opustite.

To nisu male stvari. To je nešto sa čime živite zauvijek. Tko educira muškarce s velikim penisom o tome kako postupati u određenim situacijama i ne biti ljut na sebe i druge? Zašto o tako delikatnim temama ne progovaraju škole u sklopu Zdravstvenog odgoja?

Kako pak je onima s malim penisom i jesu li oni više zakinuti od prvospomenutih? Ne nužno. Sve je u glavi. U odgoju. U samopouzdanju. U tome jeste li naučili davati i primati emocije i stavljate li ih ispred seksa.

iStock

U vezi i braku najvažniji su ljubav, povjerenje i poštovanje. Ako toga nema, ni najbolji seks, baš kao i najvještiji penis, ne mogu pomoći. Čak i ljudi koji nemaju problem s nedostacima svojih seksualnih organa, ne mogu biti sretni ako ne znaju kako ovladavati emocijama i komunikacijom u međuljudskim odnosima.

Ženi, kad zavoli, njezin muškarac postaje centar života. Time automatski prihvaća njegov penis. Svaki mudar muškarac to zna.

Žena vas nikad neće voljeti prvenstveno zato što imate prekrasan penis – najprije naprosto morate imati neke druge stvari.

Dobar penis može biti samo bonus, samo dobrodošao dodatak. Zato, ako je muškarac zadovoljan svojom alatkom, kakva god ona bila, automatski će ga bezbrižnije prihvatiti i žena. Bit će joj lakše gledati zadovoljstvo na licu svojeg odabranika poslije seksualnih seansi. Sigurnost u sebe kod oba spola vrlo je seksi jer se radi o emociji visoke vibracije.

Čime muškarac s malim penisom, osim sigurnošću u sebe, može zadovoljiti ženu? Osobnošću. Empatijom. Fizičkom snagom. Razumijevanjem. Pružanjem joj oralnog zadovoljstva.

Vještim baratanjem seksualnim igračkama koje ženi služe za češće i efektivnije postizanje orgazma. Seksualnom inteligencijom. Kvalitetnom seksualnom komunikacijom. Dopuštanjem ženi da povremeno mašta o drugim muškarcima i ženama.

Osim toga, ono što često ponavljam, seks nije samo penetracija. Seks je i zavođenje. I slučajni dodir napaljenih tijela u šetnji. I riječi podrške u pravom trenutku. I mašta. I masturbacija jednog u pristustvu drugog. I stimuliranje samog sebe dok partneru pružaš oralni seks. I otvorenost. Iskrenost. Davanje duhovnog sebe na dlanu. Bivanje autentičnim. Kombinacija je mnogo. Predajte im se i istražujte.

Više o ovoj i sličnim temama pročitajte na SEKSOTECI.

Seksotekin Instagram: instagram.com/seksoteka/

Marinin Instagram: instagram.com/marinakrleza

Seksotekin Facebook: www.facebook.com/seksoteka  

Marinin Facebook: www.facebook.com/marinakrleza

Seksotekin YouTube: https://bit.ly/2PFakLB

seks

ljubav

seksualnost

Marina Krleža

muškarci

Krležina Seksoteka

penis

seksualna edukacija

seksolog

muška seksualnost

veličina penisa

newsletter

Prijavite se na Newsletter