'Moglo je biti i puno gore'

Muškarac joj je provalio u kuću, a dok su djeca bila u drugoj sobi pretukao ju je i silovao. Onda je netko pokucao na vrata...


Robin Mikulić
23.01.2019.10:35
Muškarac joj je provalio u kuću, a dok su djeca bila u drugoj sobi pretukao ju je i silovao. Onda je netko pokucao na vrata...
iStock/Ilustracija

sažeto

Počinitelj je svoju žrtvu zlostavljao već i ranije, a nakon što je uhićen optužio ju je da je sve izmislila


Robin Mikulić
23.01.2019.10:35

Kad prošlog tjedna jedan policajac obavljao svoj rutinski posao donoseći jednoj ženi neke papire, nije ni slutio dramu u kojoj se ona nalazila. U ormaru joj je, naime, bio provalnik, a žrtva je brže-bolje iskoristila trenutak i jedva čujno policajcu prošaptala: “Upomoć.”

Da stvar bude gora, policajac je gospođi donosio papire vezane u slučaj zabrane prislaska muškarca koji ju je zlostavljao već i ranije. Muškarca koji se u tom istom trenutku skrivao u njezinom ormaru.

Brutalan napad

Nakon što je nasilnik provalio u dom nesretne žene, pokazala je istraga, davio ju je, tukao, a zatim i brutalno silovao.

Žrvta isprva nije reagirala na kucanje policajca da bi se naposlijetku otela svom napadaču i policajca koji je stajao na vratima ipak zamolila za pomoć.

Policija je odmah reagirala

Iskusni je policajac odmah uočio tragove davljenja na njezinom vratu. Zbrojio je potom dva i dva te ju direktno upitao je li joj te ozlijede nanio čovjek od kojeg je zatražila zabranu pristupa. Žena je nato potvrdno kimnula glavom i kratko protisnula da se on još uvijek nalazi u njezinoj kući. Osim njega, u kući je bilo još troje djece.

Policijski je službenik odmah pozvao pojačanje, napadač je uhićen dok se skrivao u ormaru. Prilikom uhićenja zateknut je s većom količinom kokaina.

“U svojih 19 godina službe nikad nisam doživio slično”, rekao je policajac. “Moglo se dogoditi svašta. Bila je dovoljno hrabra da barem prošapće ‘Upomoć’. Sretan sam što smo ga uhvatili.”

Kasnije je tvrdio da je žrtva sve izmislila

No, drama tu nije završila. Nakon što se osumnjičenik našao pred sudom, optužio je svoju žrtvu da je lagala tvrdeći kako mu je upravo ona savjetovala da se sakrije u njezin ormar.

Počinitelj je, inače, policiji poznat otprije, a na dugom spisku njegovih zločina nalazi se i nedavni napad na žrtvu prilikom kojeg je fizički na nju nasrnuo udarajući joj glavom u zid uz prijetnje da neće stati dok joj oko ne ispadne iz očne duplje.

napad

silovanje

obiteljsko nasilje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter