Imali su ljetnu romansu, a onda ju je on šokirao

'Namagarčio me i nazvao svinjom nakon što sam otputovala u drugu zemlju da ga vidim'


Valerija Bebek
12.10.2017.10:00
'Namagarčio me i nazvao svinjom nakon što sam otputovala u drugu zemlju da ga vidim'
Facebook

sažeto

Objesni Nizozemac nagovorio Britanku da ga posjeti, a zatim ju je ponizio


Valerija Bebek
12.10.2017.10:00

Britanka Sophie Stevenson (24) i nešto mlađi Nizozemac Jesse Mateman (21) upoznali su se u Španjolskoj. Družili su se u Barceloni, gdje su oboje ljetovali nešto poslije terorističkog napada koji se dogodio na La Rambli.

Nakon druženja njihovih 'ekipa' Sophie i Jesse upustili su se u avanturu. Ta ljetna romansa nakon dva mjeseca našla se na naslovnicama tabloida jer je njezin završetak bio sve samo ne romantičan. Nakon povrtaka kućama nastavili su komunikaciju. Sophie tvrdi da su se čuli svakog dana nakon što su se vratili kućama, Nizozemac ju je zatim pozvao da ga posjeti.

Djevojka je potrošila gotovo 3000 kuna (350 funti) na avionsku kartu i otputovala u Amsterdam. Kada je sletjela na aerodrom javila mu se, a on nije odgovarao na pozive.

Umjesto da ju dočeka kako je obećao, mladića nije bilo. Čekala ga je dva sata, počela paničariti. Odlučila je otići u hotel organiziranim autobusnim prijevozom. Tek nakon šest sati dobila je sms poruku. "Ti si prasica. Sve je bila šala" (u originalu: 'You were pigged. It was all a joke').

Odgovorila mu je: "Kako možeš biti tako okrutan!" Ubrzo ju je blokirao na svim društvenim mrežama. "Igra navlačenja svinje je kada tip pokušava navući debelu, ružnu curu. Odmah mi je pozlilo", ispričala je Sophie za britanske medije.

To je iznimno okrutna igrica, koja spada u urbane legende i većina ljudi vjeruje kako ne postoji. 'Navlačenje svinje' (Pulling a pig) je natjecanje u kojem sudjeluje grupica muškaraca kojima je zadatak na izlasku upoznati djevojku koju oni smatraju neatraktivnom - tko god završi s 'najružnijom' djevojkom je 'pobjednik'.

Isprva je Nizozemac tvrdio kako između njega i Sophie nije bilo nikakve romanse. Zatim je rekao i kako sumnja da je ona uopće došla u Amsterdam. Kasnije je malo promijenio priču, priznao je da su ipak bili zajedno u Barceloni. Nakon neviđene salve bijesa i uvreda izrečenih u komentarima na to što je napravio, Jesse Mateman je progovorio i za nizozemske medije.

Tvrdi kako je Sophie sve izmislila, kako je u medijskim objavama pokrenut lov na vještice, a vještica je - on.

"Slomljen sam, nakon objave mojim roditeljima, sestri i meni dolazile su prijetnje. Niti jedan od britanskih medija nije me kontaktirao. Te poruke koje su se pojavile izmislili su ili britanski tabloidi ili Sophie, ja ih nisam posalo", rekao je Mateman za Metro. Mnogi britanski mediji u svojim člancima tvrdili su kako su pokušali stupiti u kotakt s Nizozemcem, no da im se on nije javljao.

Screenshot

Dan kasnije medijima je odaslano službeno priopćenje koje je sastavio Matemanov odvjetnik Yehudi Moszkowicz. "Ako je Mateman i upotrijebio riječ 'svinja', čega se on ne sjeća, tu je poruku poslao isključivo za vrijeme boravka u Španjolskoj". 

Sophie ima punu podršku svoje obitelji u odluci da cijelu priču objavi u medijima. "Čim sam čuo, poželio sam otići tamo i naći ga. Bilo bi grozno da se bilo kome to dogodi, a činjenica da je to doživjela moja kćer mi se gadi. Ne mogu o tome ni razmišljati. Ona je predivna, samopouzdana djevojka i odakle tom kretenu pravo da napravi nešto takvo", kazao je Sophien otac Andrew Stevenson za The Sun.

Kaže da mu je saznanje o bolesnoj igrici u koju je balavi Nizozemac uvukao njegovu kćer gore iskustvo nego strah da je Sophie stradala u terorističkom napadu koji se dogodio u Barceloni u vrijeme njezna odmora. Policija je roditeljima rekla kako s pravne strane dečko nije učinio ništa nezakonito.

Kada je otac čuo da dečko nije došao po nju na aerodrom kazao joj je da se odmah vrati doma, no prvi slobodan let bio je tek dan kasnije, morala je prenoćiti u hotelu.

Odlučila je izaći u javnost unatoč poniženju i sramoti kako bi pomogla drugim djevojkama. "Ne želim da se njima to dogodi", kazala je Sophie. Reakcije britanske javnosti su na strani djevojke, mnogi komentatori su zaljučili kako je jedina svinja u cijeloj priči upravo mladi Nizozemac.

ljubav

veze

Svinja

Nizozemac

Podijeli članak