'Zaljubila sam se u kolegu s posla kojemu je žena trudna'

Ne bi li svijet bio mnogo bolje mjesto da jednostavno prestanemo skrivati životinje koje čuče u nama?!


100posto
14.12.2018.12:00
Ne bi li svijet bio mnogo bolje mjesto da jednostavno prestanemo skrivati životinje koje čuče u nama?!
Profimedia, 100posto

sažeto

Naša Ptica ponovno se uključuje svojim antisavjetima. Ovaj put pomaže mladoj ženi u nevolji


100posto
14.12.2018.12:00

Draga ptico,

mislim da sam u gadnoj gabuli. Zaljubila sam se u kolegu s posla, a mislim da ni njemu nije svejedno. Nisam to planirala, ali kad je toliko teško u ovo doba kad samo radiš i ne upoznaješ nikoga izvan firme upoznati nekoga normalnoga.

On toliko lijepo razgovara, pored njega se nakon dugo vremena osjećam kao da me netko stvarno čuje.

Problem je u tome što je on oženjen, a trenutačno sa suprugom očekuje svoje prvo dijete. Inače nemam baš nekog srama pa me to ne bi nimalo smetalo jer je svatko svoj čovjek koji sam treba stajati iza svojih odluka, ali dosta mi je toga da ja uvijek budem dežurna La usurpadora.

Da stvar bude gora, on s tim nema problem. Htio bi da i fizički konzumiramo naš odnos, već u šali spominje jeftine hotele koji izdaju sobe na sat. Svako toliko me pod stolom kao malo slučajno dotakne, a jednom me pijan poljubio. Moram priznati da se vraški dobro ljubi i da se borim kao nikad do sad da ne pokleknem.

Amparo

Draga Amparo,

situacija je, u najmanju ruku, delikatna. Kao što kažeš, vrijeme da žene budu dežurni krivci za situacije poput ove je trebalo davno proći. Imamo Madonnu, Beyonce i Nives Celzijus. Dokad više! Što je iduće, #MeToo za napaćene muškarce koji se onemoćali nisu mogli izmigoljiti iz strastvenog zagrljaja svojih šefica?

Da se razumijemo, seksualno uznemiravanje bilo koje vrste ozbiljna je stvar i nitko ovdje ne umanjuje užase žrtava koje su to prošle, ali dok je staklenog stropa koji žene drži zatočene pod papučom patrijarhata, ovakvim pričama nema mjesta ni u Mojoj sudbini. Iako, valja reći i to da fekalija kao ljudska karakteristika nema spolnog predznaka.

Uglavnom, kao što je moja pokojna baka uvijek mudro cvrkutala, prije nego se nakljucala sirovog cementa pa smo je jadnu strugali s prozora na koji bi uvijek slijetala kad bi je uhvatila voajerska groznica, seks je, ako je loš, polovica zdravlja, a kad je dobar, onda na zdravlje niti ne misliš. Moram li posebno isticati da je Žuži i njezine kolumne tretirala kao Mojsija i njegovih Deset zapovijedi.

Eh moja Amparo, da si ptica bilo bi ti lakše. Rijeke od nas još uvijek odolijevaju čarima slobodne ljubavi, a i one koje to čine, dovedene su pred propast. Baš sam nedavno naletjela na neki tekst o glupačama u Australiji koje će uskoro izumrijeti jer se ne znaju prilagoditi novom vremenu.

Vidiš, one su godinama brijale na bračnu vjernost. Sad se stanje promijenilo i usud ravan onome iz neke grčke tragedije im ne gine ni u ludilu. Umjesto da prestanu gurati glave u pijesak, kao naše afričke rođakinje za kojima sve svi još uvijek čudimo što ih glupost nije ubila, one se seksaju svojim muževima iza leđa dok oni ginu braneći njihovu tobožju čast.

Nemam ništa protiv braka i njegove ustavne opravdanosti, ali ne bi li svijet bio mnogo bolje mjesto da jednostavno prestanemo skrivati životinje koje čuče u nama? Pogle kukavice, daleko od toga da ih branim – i sama sam već bila žrtva njihove bogohulne lukavosti, ali one znaju znanje. Em nemaju problema s demografskom slikom, a još su lije iznašle i načina da im podmladaku, uz njihov raskalašeni način života, ništa ne nedostaje.

Pozorno me sad slušaj, ovo ću ti reći samo jednom.

Živimo u Hrvatistanu, dok iz našeg društva ne ishlapi sve ono licemjerje koje i tebe u ovom trenutku muči, svoje prste guraj u drugu staklenku pekmeza.

Mislim da je ponuda dovoljno velika, široka, debela i duboka – svakome njegovo, da izbjegneš katastrofu koja će te zasigurno snaći kad se jednom pronese glas o tvom hvale vrijednom moralu.

A što se tiče jeftinih hotela i spolno prenosivih bolesti koje ulaze u cijenu, bježi od kite koja ti, kad te već tjera da se prodaješ ispod cijene, ne može ponuditi barem besplatnu dozu antibiotika širokog spektra.

Bez osude, ali sa zrncem nužnog razbora,

Tvoja Ptica

Posebne napomene

Riječ je o (crno)humornoj reakciji na našu otužnu stvarnost čiji je jedini i isključivi cilj nasmijati čitatelje. Ograđujemo se od odgovornosti budući da računamo na vaš zdrav razum kad su u pitanju savjeti koje ćete pronaći u odgovorima.

Dijagnoze, a shodno tome i terapije, ponavljamo, postavljati mogu samo za to stručno osposobljeni ljudi, što mi nismo, ali se zato s vremena na vrijeme nasmijati možemo svi. 

Želite li i vi, nakon svega, našu Pticu priupitati za koji savjet, javite joj se diskretno na dragaptico@gmail.com. Zasigurno ćete pogriješiti!

seks

draga ptico

newsletter

Prijavite se na Newsletter