Lezbijke otvoreno o neobaveznom seksu

Ne sanjaju sve žene o tome da se nakon seksa odmah usele. Dosta osuđivanja promiskuitetnosti!


Robin Mikulić
07.01.2019.18:00
Ne sanjaju sve žene o tome da se nakon seksa odmah usele. Dosta osuđivanja promiskuitetnosti!
istock

sažeto

Ne traže sve žene monogamiju niti emocionalnu intimnost sa svojim seksualnim partnerima, neke samo žele slobodno živjeti


Robin Mikulić
07.01.2019.18:00

Kao tinejdžerka Chingy Long maštala je o kinky lezbijskom seksu. Nije poznavala druge gej ljude, kamoli ljude koji su dijelili njezine fantazije, piše Vice. Kad je navršila 18, preko neta našla je ženu sa sličnim preferencijama.

Otišla je do nje vlakom i čitav vikend uživala u tome da ju tuče, u grubom seksu, uriniranju. „Radile smo stvarno prljave stvari“, prisjeća se.

Nakon toga prilično se opustila. Krenula je skupljati seksualne partnere posvuda. Cruising, kako se takav način brijanja po gej klubovima zove.

Kultura na izdisaju

Kultura je to koja je tijekom posljednjih desetljeća 20. stoljeća bila prilično živahna na području San Francisca. Lezbijke su cruisale posvuda, ne nužno samo po klubovima, a svoje su seksualne navike ponosno isticale različitim simbolima, uključujući kožu.

istock

To najbolje znaju ljudi koji su tada živjeli u cvijetu mladosti. Ti isti ljudi, te žene zapravo, danas ne koriste uobičajene aplikacije za traženje seksa. Tvrde da tako gube čar u osvajanju. Žele vidjeti ženu, osjetiti njen miris.

Štoviše, ondašnja je zajednica razvila čak i svoj vlastiti jezik. Određenim bi signalima, najčešće tkaninom u određenoj boji, upućenima na vrlo lascivan i otvoren način davali do znanja što ih točno u seksu zanima. Takva je praksa bila osobito popularna tijekom 70-ih, danas je se gotovo nitko više ne sjeća.

Sveprisutni internet

Suvremeni pripadnici LGBT scene okreću se radije internetu. Mjesta na kojima se odvija stvarna akcija polako izumiru. Lezbijke su se tako, mnogo prije Facebooka, domislile online grupama u kojima su tražile seks na brzinu. No, kako tvrdi djevojka s početka priče – Long, promijenilo se još nešto.

istock

Zbog toga što ju je ne zanimaju klasične monogamne veze, njezina ju okolina često osuđuje. U lezbijskim je krugovima to još i mnogo prisutnije budući da se lezbijski odnosi često stereotipno prikazuju kao izrazito monogamni. Upravo je ta kriva predodžba ono što Lang najviše smeta. Ne traže sve žene monogamiju niti emocionalnu intimnost sa svojim seksualnim partnerima.

Uvjerena je da takvo ponašanje žene lišava njihove seksualnosti i mogućnosti za požudu. „Takvo razmišljanje cenzurira onaj dio lezbijske scene koji mainstream smatra vulgarnim i neprimjereni“, tvrdi Lang. „Mogu se s nekim seksati bez da odmah počnem razmišljati o tome da ćemo zajedno živjeti i nabaviti psiće.“

seks

LGBT

fistanje

Podijeli članak

newsletter

Prijavite se na Newsletter