Selo iz bajke

Obitelj Salaj svake godine za Božić svoje imanje okiti s milijun i petsto tisuća lampica


Vid Barić
30.11.2017.20:15
Obitelj Salaj svake godine za Božić svoje imanje okiti s milijun i petsto tisuća lampica
Salajland / FB

sažeto

Zlatko Salaj nije niti sanjao o tome da će ljubav i kreativnost uroditi atrakcijom koju će svake godine posjećivati na tisuće ljudi


Vid Barić
30.11.2017.20:15

Jeste li znali da se na obroncima Moslavačke gore, nedaleko od Čazme, na prijelazu iz Središnje Hrvatske u Slavoniju, smjestilo imanje obitelji Salaj, koje fura jednu sasvim drugačiju priču, a koja je ih je proslavila najprije u Hrvatskoj, a onda i puno šire?

Radi se o njihovoj Božićnoj priči.

Prvo je Zlatko Salaj svojoj obitelji htio pružiti ugođaj Božića, o kojem je on u svom siromaštvom ispunjenom djetinjstvu mogao samo sanjati. To mu je i uspjelo, i to 2001. godine kada je imanje okitio sa 7000 lampica. Osim njegovih Nade i Alena, prizorom su bili oduševljeni i prolaznici kraj imanja Salajevih. Uvidjevši interes i pozitivne reakcije, Zlatko je odlučio imanje okititi i naredne godine. Na taj je način započeo Salajland - Božićna priča na imanju obitelji Salaj, iako Zlatko tada nije niti sanjao o tome da će ljubav i kreativnost uroditi atrakcijom koju će svake godine posjećivati na tisuće ljudi iz cijelog svijeta.

Uvjereni smo kako su na imanju obitelji Salaj pripreme za ovogodišnju Božićnu bajku u punom jeku. Salajevi u posljednje vrijeme kite imanje s čak milijun i petsto tisuća lampica, a njihovo se imanje svake godine dograđuje i razvija te ga okupira niz različitih sadržaja.

U nastavku prenosimo fotografije "sela iz bajke" i idiličnog ambijenta kojega bi valjalo posjetiti u nadolazećem adventskom vremenu.

Tko zna koliko će Salajevi instalirati lampica do 1. prosinca kada otvaraju svoje ovogodišnje izdanje Božićne priče!

Zlatko Salaj

Salaj

Božićna priča

Moslovačka gora

Čazma

Podijeli članak